Naučite raditi web stranice pomoću besplatnog tečaja Dash

Danas na webu postoji sve više servisa putem kojih možete napraviti prve korake u developmentu, bilo da se radi o izradi web stranica, postavljanju baza ili uljepšavanja stranica pomoću front-end alata kao što su JavaScript i jQuery.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 23.10.2013. / 10:18

Naučite raditi web stranice pomoću besplatnog tečaja Dash

Danas na webu postoji sve više servisa putem kojih možete napraviti prve korake u developmentu, bilo da se radi o izradi web stranica, postavljanju baza ili uljepšavanja stranica pomoću front-end alata kao što su JavaScript i jQuery.

General Assembly jučer je lansirao novi alat Dash, interaktivan online program koji ljudima pomaže da nauče programirati kroz seriju interaktivnih tutoriala. Cilj ovog projekta je pružati šansu studentima bilo mlađim ili starijim da nauče programirati na jednostavan način, bez frustracija.

Dash radi u web pregledniku i pomaže korisnicima da nauče osnove CSS-a, JavaScripta i HTML-a kroz razne zadatke koji su slični onima s kojima se programeri susreću u svakodnevnom životu. Primjerice, učit ćete kako napraviti svoju prvu osobnu stranicu, zatim kako napraviti blog ili stranicu za mala poduzeća i na kraju robota u CSS-u.

Svaki projekt osmišljen je kao zadatak od fiktivnog klijenta, pa tako kad napravite projekt za klijenta, korisnici mogu prilagoditi stranicu i usredotočiti se na dizajn. Na kraju ovog tečaja, korisnici će imati tri mini stranice.

Više o svemu možete potražiti na službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti