Neće vam se svidjeti što WhatsApp priprema za 2020. godinu

Za sljedeću godinu Facebook pripreme neke novitete za WhatsApp, a dok će korisnike razveseliti tamni način rada, oglasi im sigurno neće dobro sjesti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.12.2019. / 09:02

WhatsApp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Među brojnim dostupnim aplikacijama za komunikaciju i dopisivane, WhatsApp jedna je od najpopularnijih i koristi je više od 1,5 milijardi ljudi diljem svijeta. Zbog tako velikog broja korisnika i potencijala, Mark Zuckerberg, odnosno Facebook uložio je veliki novac u WhatsApp te konstantno pokušavaju poboljšati aplikaciju dodajući joj novitete i pokušavajući je učiniti što sigurnijom za korištenje, što im ne polazi uvijek za rukom.

Slika nije dostupna WhatsApp uklonio ozbiljan sigurnosni propust zbog kojeg su korisnici mogli ostati bez omiljenih grupnih chatova

Na temelju dosadašnjih informacija i glasina koje kruže oko WhatsAppa, na Tech Radaru objavili su kakve sve novitete možemo očekivati sljedeće godine u WhatsAppu, a neke se stvari, ako se Facebook odluči na njihovu implementaciju, neće svidjeti korisnicima.

Ono što će dio njih pohvaliti i što s nestrpljenjem iščekuju je prelazak na tamnu stranu, odnosno mogućnost korištenja Dark moda. Iako postoje trikovi s kojima se to već sada može aktivirati, sljedeće godine bi unutar same aplikacije na Androidima i iPhoneu korisnici mogli jednostavno aktivirati tamni način rada. Također, osim dark moda, korisnici će sigurno cijeniti i opciju samouništavajućih poruka. Takve poruke, po uzoru na Snapchat, trebale bi postati dostupne tijekom godine te će se, ovisno o postavkama kojima će upravljati sami korisnici, moći izbrisati sat, dan, tjedan, mjesec ili godinu dana nakon slanja.

Mark Zuckerberg, Facebook (Foto: AFP) Totalna dominacija Zuckerberga: Ovo su najpopularnije mobilne aplikacije desetljeća

Ono što se sigurno neće svidjeti su – oglasi. Najavljeni su još sredinom godine i trebali bi se prikazivati unutar opcije statusa. Ne treba ni sumnjati da Zuckerberg i ekipa razmišljaju i o drugim načinima na koji bi se oglasi mogli prikazivati unutar WhatsAppa, no vjerojatno neće žuriti s njima, kako ne bi razbjesnili korisnike. Još jedna stvar koja se dijelu korisnika sa starijim mobilnim uređajima neće svidjeti jest što će Facebook prekinuti s podrškom za takve uređaje koji rade na starijim verzijama operativnih sustava. Riječ je o malom broju uređaja poput Androida kupljenih prije 2011. i iPhonea modela 4 i ranijih, no osobama koje i dalje koriste takve starije telefone, prestanak podrške za WhatsApp sigurno će stvoriti velike probleme.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti