Totalna dominacija Zuckerberga: Ovo su najpopularnije mobilne aplikacije desetljeća

Da je Zuckerberg uspio kupiti i Snapchat, Facebookove aplikacije zauzimale bi prvih pet mjesta među najpopularnijim mobilnim aplikacijama tijekom ovog desetljeća.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.12.2019. / 15:57

Mark Zuckerberg, Facebook (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ime Marka Zuckerberga sigurno ne možemo povezati s pojmovima poput privatnosti i zaštite osobnih podataka. Osnivač Facebooka postao je jedan od sinonima za nedostatak privatnosti na mreži te "krakovi" njegove kompanije prate naše virtualne korake po cijelom internetu i Fejs zna što radimo, što kupujemo i slično. Iako bi pomislili da će ljudi pokušati izbjegavati njegove proizvode tj. aplikacije, rezultati istraživanja koje je provela analitička kompanija App Annie pokazuju da bez Zuckerberga i njegovih aplikacija – ne možemo.

Palac dolje Šok za korisnike Facebooka: Društvena mreža prati ih i u trgovinama

Ta je kompanija objavila popis aplikacija koje su korisnici najviše preuzimali na svoje pametne telefone u desetljeću koje je na isteku te se pokazalo da je Facebook apsolutni vladar pametnih telefona. App Annie objavila je popis 10 najpopularnijih aplikacija, a prva četiri mjesta pripadaju Facebooku.

Sam Facebook, odnosno ta društvena mreža najpopularnija je aplikacija u ovom desetljeću, nakon njega slijedi Facebook Messenger, zatim WhatsApp, dok je na četvrtom mjestu Instagram. Podaci o preuzimanju odnose se i na Android i na Appleove mobilne uređaje, a prva pozicija nakon Facebookove četvorke pripada Snapchatu. Zanimljivo, kao što je preuzeo WhatsApp i Instagram, Zuckerberg je htio kupiti i Snapchat, no 3 milijarde dolara koliko je bilo na stolu ipak nije bila ponuda koja se ne može odbiti.

Twitter, ilustracija Koristite Twitter i Facebook za prijavu u aplikacije? Nemojte! Vaši su podaci u opasnosti

Što se ostalih pet mjesta na ovom popisu, tu se manje-više nalaze poznata imena i aplikacije, osim UC Browsera koji je svoje mjesto na listi zaslužio zbog velike popularnosti na azijskom tržištu.

Na šestom mjestu nalazi se Skype, sedmi je sve popularniji TikTok, zatim slijedi UC Browser te nezaobilazni YouTube i Twitter.

Izvor: Mashable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti