Nema razloga zašto žene ne bi "osvojile" IT industriju, samo ako to žele

Posebno su zanimljiva i zabavna bila upravo predavanja predavačica koje su se u IT industriji našle gotovo slučajno, ali koje su pokazale da je i tako moguće ostvariti uspjeh.

Martina Čizmić | 08.05.2019. / 16:05

Marlena Pavić, Lemax (Foto: Zimo)

Petu godinu zaredom u Zagrebu je održana konferencija ICT Supergirls. Dvjestotinjak sudionica imalo je priliku čuti iz prve ruke kako do karijere u IT industriji, čak i ako nisu možda bile sklone IT-u.

Kako su istaknule predavačice, nema razloga da žene ne ostvare uspješne karijere u IT-u. Bitno je da same sa sobom raščiste žele li takvu karijeru i što točno žele raditi.

Moramo prestati obeshrabrivati djevojčice i mlade žene i govoriti im da IT nije za njih. Djevojčice vole matematiku i fiziku i STEM, ali s vremenom počnu vjerovati kako to nije za njih i okreću se nekim drugim područjima. Ako djevojčica pokaže interes za IT, treba ju podupirati i ohrabrivati i pustiti da nađe svoj put, istaknula je glavna organizatorica ICT Supergirls Nataša Kapov.

Upravo kako bi pokazale da IT industrija nije samo muško područje jer IT nije samo programiranje već i mnogo više, iz inicijative ICT Supergirls pokrenule su i mentorski program koji je namijenjen upravo ženama koje tek kreću u ostvarivanje svoje karijere u IT industriji. Razmjenom iskustava i ukazivanjem na dobre i loše strane sudionice mentorskog programa dobivaju priliku zakoračiti u neki novi život.

Posebno su zanimljiva i zabavna bila upravo predavanja predavačica koje su se u IT industriji našle, gotovo, slučajno, ali koje su pokazale da je i tako moguće ostvariti uspjeh.

Konferencija je zaključena s mnogo smijeha i ugodnog druženja, a organizatorice već najavljuju još veću i bolju konferenciju sljedeće godine.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti