Nema više nedodirljivih: Facebook najavio moderiranje sadržaja političarima te drugim javnim osobama

Facebook je najavio da će uskoro ukinuti svoj "poseban odnos" prema političarima koji imaju profile na toj društvenoj mreži, a glavni razlog je taj što žele da njihovi moderatori za sadržaj imaju slobodniji pristup u moderiranju objava političara i drugih javnih osoba.

Branimir Vorša | 04.06.2021. / 13:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Biti javna osoba ima svojih prednosti, uključujući i status na društvenim mrežama gdje njihove objave nisu pod paskom moderatora, no to će uskoro prestati biti slučaj, barem na Facebooku.

Zloporaba društvenih mreža i dijeljenje dezinformacija nisu ograničeni samo na obične korisnike, jer u tome su uhvaćeni i influenceri, slavne osobe te političari. Kao i u slučaju s ostalim korisnicima društvenih mreža, Facebook više neće okretati glavu kada političari zloupotrijebe njihovu platformu na kriv način.

Facebook je, otkako je izbila pandemija novog koronavirusa i ogroman broj dezinformacija na tu temu, pokrenuo masivnu kampanju protiv širenja dezinformacija na toj društvenoj mreži, a to je na neki način kulminiralo izbacivanjem bivšeg predsjednika Donalda Trumpa s te i drugih najrelevantnijih društvenih mreža u siječnju.

Dakle, odsad nema više nedodirljivih na Facebooku i svi će odgovarati za svoje objave i po cijenu trajnog izbacivanja s Facebooka.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti