Nema više VIP-a: Od danas u Hrvatskoj funkcionira A1

Nakon 19 godina postojanja VIPnet odlazi u povijest, a na tržištu se pojavljuje A1.

Martina Čizmić | 01.10.2018. / 13:27

Jiří Dvorjančanský i Martina Rizman Matić (Foto: Vip/A1) (Foto: Vip/A1)

Iako se o tome govori već nekoliko mjeseci, tek je s prvim danom listopada VIPnet i službeno postao A1.

Kako su istaknuli na službenom predstavljanju novog brenda i identiteta, službeno je promijenjen i naziv kompanije, pa tako VIPnet prestaje postojati, a rađa se A1 Hrvatska.

Na samom početku upoznavanja s A1 Jiří Dvorjančanský, član Uprave i glavni direktor, podsjetio je kako je VIP u Hrvatskoj bio prisutan gotovo 19 godina te je narastao na više od 2 milijuna korisnika. S novim imenom dolaze i neke promjene unutar same tvrtke, ali i novosti za same korisnike.

Prilagođavanjem novim navikama i potrebama korisnika te digitalnoj evoluciji oko nas i sami se mijenjamo iz tradicionalnog telekom operatora u digitalnu kompaniju, rekao je Dvorjančanský te pojasnio kako će promjena kroz koju je VIP prošao puno veća strateška promjena koja će utjecati na sve segmente poslovanja.

S novim brendom A1, namjeravamo postati vodič kroz složeno digitalno doba za sve naše korisnike, dodao je Dvorjančanský.

Najavljen je cijeli niz novih ulaganja u poboljšanje usluga privatnim i poslovnim korisnicima, ali i uvođenje nekih novosti u rad.

Kao A1 tako će nastavit s razvojem mobilne mreže nove generacije, koja će korisnicima omogućiti brzine i do 750 Mbit/s te sa snažnim investicijama u vlastitu optičku mrežu za superbrzi internet koja trenutno pokriva 500.000 tisuća kućanstava. U planu im je do 2021. godine pokriti više od 1,2 milijuna kućanstava u Hrvatskoj.

Najavili su i korištenje umjetne inteligencije za repetitivne zadatke koje su dosad radili njihovi zaposlenici, ali i za predviđanje koji će korisnici iskusiti poteškoće u korištenju njihovih usluga zbog eventualnih tehničkih problema.

Za korisnike se, barem u svakodnevnom korištenju, neće ništa promijeniti, niti će biti potrebno mijenjati opremu koju koriste. Najveću promjenu vidjet će u imenu i novom logu na računima, bonovima i novoj opremi.

Upravo se tom, neprimjetnom promjenom, najviše ponose u A1.

A kako bi svojim dosadašnjim i novim korisnicima zahvalili na povjerenju, pripremili su i nove ponude koje korisnici mogu iskoristiti tijekom listopada.

Na prodajnim mjestima A1 ili kupnjom na web-stranici postojeći korisnici mogu ostvariti 1.200,00 kuna popusta na tv ili mobilni uređaj po izboru uz aktivaciju nove mobilne ili fiksne linije. Korisnici A1 digitalne i satelitske televizije te A1 Xplore TV usluge (nekadašnja Vip NOW usluga) cijeli će mjesec listopad moći besplatno uživati u svim PlanetSport kanalima i ekskluzivnim prijenosima UEFA Lige prvaka.

Uz to, sve postojeće i nove korisnike mobilne aplikacije od 2. listopada u Moj A1 aplikaciji (donedavno Moj Vip) čeka atraktivan poklon od 10 GB za pretplatnike i 2 GB za korisnike na bonove koji se mogu iskoristiti do kraja istog mjeseca.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti