Neobična objava Muskovog partnera iz tvrtke Neuralink: "Mogli bismo napraviti Jurski park da to želimo"

Suosnivač tvrtke Neuralink, čiji je vlasnik i Elon Musk, putem Twittera je obznanio prilično bombastičnu stvar. Naime, napisao je da ta tvrtka već sad ima tehnologiju pomoću koje bi mogli napraviti stvarnu verziju "Jurskog parka".

Branimir Vorša | 08.04.2021. / 15:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno bismo mogli napraviti Jurski park da to želimo. Ne bi to bii genetski autentični dinosauri, ali možda bi 15 godina razmnožavanja i inženjeringa dovelo do super egzotičnih novih vrsta, napisao je na svojem profilu na Twitteru Max Hodak, suosnivač Neuralinka.

Ipak, Hodak ničim nije argumentirao kako bi to tvrtka koja se bavi neurotehnologijom mogla vratiti davno izumrle prapovijesne gmazove. Ideju ipak zagovara i smatra da bi to povećalo bioraznolikost na Zemlji.

Bioraznolikost je svakako vrijedna; konzervacija je važna i ima smisla. No zašto stati na tome? Zašto ne bismo namjerno pokušali stvoriti novu raznolikost?, napisao je Hodak.

Znamo kako je takvo razmišljanje završilo u popularnim filmovima iz franšizre Jurski park.

Ono što o tehnologiji Neuralinka i njezinim postignućima sigurno znamo zasad, jest da su proteklog ljeta napravili funkcionalni prototip uređaja moždanog implanta za kojeg vjeruju da može izliječiti čitav niz zdravstvenih tegoba, od kvadriplegije do sljepoće.

Izvor: New York Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti