Neobični portreti na našim rukama

U današnjem se užurbanom svijetu gotovo svi segmenti života trude se zaživjeti u digitalnom obliku.

Zimo Zimo Kristina Marijanovic | 05.06.2013. / 08:31

Neobični portreti na našim rukama

U današnjem se užurbanom svijetu gotovo svi segmenti života trude se zaživjeti u digitalnom obliku.

Taj se prijelaz pogotovo osjeća na polju umjetnosti čiji stvaraoci neumorno istražuju nove oblike i medije izražavanja. Tim više na cijeni dobivaju istinski majstori koji nam uz minimalno korištenje ljudskog okruženja maksimalno otvaraju neke nove poglede na stvarnost. Jedan od njih je i Guido Daniele, sada već nagrađivani umjetnik iz Italije.

Guido je početkom 90.-ih počeo istraživati i eksperimentirati s odnosom tijela i ruku u slikarstvu. Svoje je modele, odnosno njihove ruke, postavljao u bezbroj zanimljivih položaja kako bi ih oslikao i tako stvorio jedan novi objekt umjetnosti. Njegovi su životinjski portreti nevjerojatno realistični, a upravo spoj s elementima ljudskog tijela još nam ih jednostavnije približava. Iz ove ideje proizašla je i njegova serija radova pod imenom Handimals koja je definitivan dokaz da Guido bilo koju životinju može staviti na naše ruke.

Kako to zaista izgleda pogledajte na sljedećim fotografijama ovog talentiranog umjetnika, a ako ovdje možda ne uspijete pronaći svoju najdražu životinju svakako provjerite Guidovu potpunu galeriju na njegovoj web stranici

[gallery id=17]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti