Nepobjediva cijena: Kineski gradski automobil za 4 osobe jeftiniji je od 10 tisuća eura

Model kompaktnih dimenzija koji je dovoljno prostran za 4 osobe i idealan je za gradske gužve.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.10.2023. / 12:14

Little Ant mini EV New Edition (Foto: CheryEV)

Za sve one koji traže električni automobil manjih dimenzija koji će biti idealan za gradsku vožnju i pokreće ga električni motor, a pri čemu im je cijena od velike važnosti, idealno rješenje stiže iz Kine. Prošli tjedan kompanija Chery New Energy predstavila je dvije nove verzije njihova modela Little Ant mini EV. Chery New Energy odjel je automobilske kompanije Chery koji je u potpunosti fokusiran na električna vozila. Do sada su već predstavili nekoliko modela e-automobila, a sada na (kinesko) tržište stiže i verzija New Edition postojećeg modela Little Ant mini EV.

Predstavljanje vozila na EV Dayu Stiže električni automobil posebno namijenjen za europsko tržište, a kupce bi trebao privući prihvatljivom cijenom

Riječ je o modelu kompaktnih dimenzija koje je opet dovoljno prostrano za 4 osobe, idealnom za gradske vožnju i gužve na cestama i parkiralištima.

Automobil je dostupan u standardnoj verziji koja ima nekoliko različitih konfiguracija, ovisno o snazi motora i baterije, uz doseg od 251 km do 301 km te u high-end verziji s baterijom koja omogućuje doseg veći od 400 km. Za gradsku vožnju to je i više nego dovoljno. Sve verzije podržavaju brzo punjenje te je 40 minuta punjenja dovoljno da se baterija napuni do 80 posto. Maksimalna brzina iznosi 100 km/h.

Little Ant mini EV New Edition (Foto: CheryEV)

Unutrašnjost je prilično minimalistička. Dominiraju bijela, svijetlo plava i crna boja te centralni kontrolni ekran dijagonale 10,1 inča. Uz nadoplatu moguće je odabrati i opciju integriranog WeChata, bežično punjenje te daljinski upravljač.

Što se cijene tiče, preračunata u eure ona iznosi od 9900 do 10.500 eura. Zvuči odlično, no problem je što će, barem za sada, Little Ant mini EV New Edition biti rezerviran samo za kinesko tržište. Kada bi ovakvi automobili bili dostupni i na europskom tržištu, ne treba sumnjati kako bi bili prilično popularni jer se europski električni automobili, kada je cijena u pitanju, ne mogu uspoređivati s puno jeftinijim kinezima.

Smart #1 Pro Smart predstavio cjenovno povoljniji model električnog automobila #1

Situacija bi se i u Europi ipak trebala poboljšati pa je tako nedavno Citroen najavio svoj najjeftiniji električni automobil do sada, e-C3 s cijenom većom od 23 tisuće eura, no najavili su i njegovu verziju koja će stajati ispod 20 tisuća eura. Na jeftinijim modelima električnih vozila rade i druge automobilske kompanije, no za sada cjenovno još ne mogu parirati kineskim kompanijama.

Izvor: Arena EV
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti