Nepozvani gosti gotovo ugrozili NASA-ino i SpaceX-ovo povijesno lansiranje

Ovakvi gosti nisu rijetkost u NASA-inom svemirskom centru pa su zaduženi za lansiranje točno znali što treba napraviti.

Martina Čizmić | 29.05.2020. / 15:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok su inženjeri i stručnjaci za svemirske letove pripremali sve za povijesno lansiranje koje se u Kennedyjevom svemirskom centru na Floridi trebalo održati u srijedu, naišli su i na nepozvane goste koji su mogli ugroziti cijelu misiju.

Ovaj put ne radi se o protivnicima svemirskog programa ili znatiželjnicima koji su svemirsku kapsulu Crew Dragon željeli promotriti izbliza, već o pravim živim "zmajevima".

Točnije nekoliko aligatora, koji su česti na Floridi, ušetalo se u strogo čuvan kompleks, došlo do same lansirne rampe i udomaćilo se u obližnjim jezercima.

Naime, NASA na lansirnim rampama ima jezerca koja koristiti za hlađenje opreme, a aligatorima su posebno privlačna. Pogotovo jer NASA-in kompleks graniči s rezervatom za divlje životinje koje, povremeno, prijeđu zamišljenu granicu. 

Kako bi se riješili nepozvanih gostiju, iz NASA-e su pozvali "šaptača aligatorima" Franka Robba, koji ih je uspješno uhvatio, zavezao i odvezao svojim kamionom natrag u prirodu, podalje od Svemirskog centra.

Izvor: Futurism

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti