Netflix krenuo s testiranjem zabrane dijeljenja lozinki, korisnici otkazuju pretplate

Ovisno o vrsti pretplate, korisnici Netflixa mogu dijeliti svoje lozinke, ali samo s osobama u istom kućanstvu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.06.2022. / 14:57

Nezadovoljstvo (Foto: Getty Images)

Netflix je ranije najavio promjene vezane uz dijeljenje lozinki kada su najavili da namjeravaju spriječiti dijeljenje lozinki za korisnike koji ne žive u istim kućanstvima. Korisnici unutar istog kućanstva moći će i dalje pod istom pretplatom uživati u Netflixu na različitim uređajima, no oni koje se ne nalaze pod istim krovom s osobom koja plaća pretplatu, trebali bi plaćati dodatnu mjesečnu naknadu.

  Squid Game Netflix gubi pretplatnike, a jedna je stvar posebno zabrinjavajuća

Ta naknada ne bi bila kao klasična mjesečna pretplata, već u Netflixu razmišljaju o cijeni oko 2 dolara, no mnogima koji su navikli da im je ovaj videoservis besplatan i to bi moglo biti previše.

Netflix je nedavno počeo s prvim testiranjima, odnosno kako su to nazvali pilot-programom naplate dodatne pretplate za dijeljenje lozinki u Kostariki, Čileu i Peruu, pri čemu se u tim zemljama testiraju različite verzije naplate i dijeljenja lozinki. Novinari su razgovarali s nekim korisnicima Netflixa u Peruu koji s ovom promjenom, odnosno testom, naravno, nisu oduševljeni.

Zbog uvođenja dodatne pretplate za osobe koje ne dijele isto kućanstvo, dio korisnika čak je i otkazao pretplatu ne Netflix. Zanimljivo, dio njih nastavio je koristiti Netflix kao i ranije i dijeliti lozinke bez plaćanja ta dodatna dva dolara i to bez posljedica, odnosno Netflix nije reagirao na ta kršenja pravila.

  Slika nije dostupna Netflix će do kraja godine dodatno naplaćivati dijeljenje lozinki, a razmišljaju i o uvođenju TV oglasa

Nakon nekog vremena ekipa iz Netflixa morat će odlučiti o daljnjim koracima ovog pilot-projekta. Na temelju rezultata i reakcija korisnika koje bi, dakle, mogle većinom biti negativne trebali bi odlučiti hoće li proširiti testiranje te opcije i na druge zemlje, odnosno uvesti obvezno plaćanje dodatne niže pretplate za sve koji koriste istu lozinku, a ne žive u istom kućanstvu (što namjeravaju napraviti u posljednja tri mjeseca ove godine) ili će možda u potpunosti odustati od te opcije.

Izvor: Gizmodo
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti