Nevjerojatna snaga prirode: Pogledajte video koji pokazuje koliko je potresa pogodilo područje oko Petrinje tijekom dva najjača potresa

Ono što odmah upada u oči je broj tih kružića koji se pojavljuju odmah nakon razornog potresa.

Martina Čizmić | 02.01.2021. / 20:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svi već znamo da je područje Petrinje tijekom proteklih nekoliko dana pogodilo na stotine potresa. Uz dva jaka, onaj28. prosinca 2020. u 6 sati i 28 minute magnitude M=5.0 s epicentrom kod Petrinje te 29. prosinca 2020. u 12 sati i 19 minuta razoran potres magnitude M=6.2 nakon kojeg su uslijedili brojni naknadni potresi.

Seizmološka službe Geofizičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu objavila je video koji prikazuje epicentre svih analiziranih potresa koji su se dogodili 28. i 29. prosinca 2020. godine. Kružići su proporcionalni magnitudi potresa, a vrijeme je prikazano u UTC vremenu (engl. Coordinated Universal Time), koje je za jedan sat manje od onog u Hrvatskoj.

Ono što odmah upada u oči je broj tih kružića koji se pojavljuju odmah nakon razornog potresa. Kad završe s analizom o objave podatke za sve zabilježene potrese proteklih pet dana, video će biti još upečatljiviji. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti