Nevjerojatne cifre: Svakog dana života prosječno je zaradio 4,4 milijuna dolara

Zuckerberg je jučer navršio 32 godine, a prosječno je svakog dana života zaradio 4,4 milijuna dolara odnosno oko 29 milijuna kuna

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.05.2016. / 08:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mark Zuckerberg osnivač je i izvršni direktor najpopularnije društvene mreže na svijetu i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu te je najmlađi bogataš na svijetu koji je vrijedan više od 50 milijardi dolara, a veliki broj analitičara vjeruje kako je za njega u budućnosti 'rezervirano' prvo mjesto na ljestvici najbogatijih ljudi. On je jučer navršio 32 godine (da, tek je u ranim tridesetima) te su novinari sa CNBC-a, na temelju njegovih godina i trenutnog bogatstva, izračunali kako je svakog dana života prosječno zaradio nevjerojatnih 4,4 milijuna dolara (u kunama to bi iznosilo oko 29 milijuna), što je najviše od svih milijardera na svijetu. Npr. trenutno najbogatiji čovjek na svijetu Bill Gates ima 60 godina te je po danu prosječno zaradio 3,5 milijuna dolara, dok je Jeff Bezos iz Amazona prosječno dnevno zaradio 3,3 milijuna dolara.

Osnivači Googlea, odnosno Alphabeta koji se s Appleom bori za titulu najvrjednije kompanije na svijetu Sergey Brin i Larry Page prosječno su zaradili 'samo' 2,3 milijuna dolara, dakle skoro dvostruko manje nego šef Facebooka. Zuckerbergovo bogatstvo povećano je u posljednjih godinu dana na krilima odličnih rezultata njegove kompanije čija je dionica u tom razdoblju skočila više od pedeset posto (uz konstantan rast broja korisnika i zarade od oglašavanja), što je daleko najviše u odnosu na druge društvene mreže te tržišna vrijednost ove kompanije danas iznosi 342 milijarde dolara. Za očekivati je da će cijene dionica, odnosno tržišna vrijednost Facebooka rasti i dalje, a s njima i Zuckerbergovo bogatstvo te bi u budućnosti Facebook možda čak mogao zaprijetiti i najvećim kompanijama poput Alphabeta čija tržišna vrijednost iznosi 488 milijardi dolara, odnosno Applea čija vrijednost iznosi nešto manje od 500 milijardi dolara.  

Izvor: NBC News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti