Nezadovoljni zaposlenici Applea pokrenuli peticiju i traže fleksibilnije radne uvjete

Za dva tjedna počinje Appleov pilot-projekt povratka u urede i hibridnog radnog vremena, što nije dobro sjelo dijelu zaposlenika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.08.2022. / 12:53

Apple (Foto: Afp)

Zaposlenici Applea uskoro bi se trebali vratiti u urede, a mnogima najava takvog povrataka na staro, sada kada su se navikli na benefite i ugodnost rada od kuće, nije dobro sjela. S druge strane, Tim Cook smatra kako je to odlična prilika da se zaposlenici ponovno okupe uživo, povežu s timovima i ljudima s kojima rade te upoznaju nove kolege.

Slika nije dostupna Mijenjaju se prioriteti zaposlenika: Traže slobodu i fleksibilnost, a mnogi su spremni i na promjenu poslodavca

Stvari se ipak neće vratiti u potpunosti na staro jer kompanija namjerava početi s pilot-projektom hibridnog rada. Tri dana u tjednu zaposlenici će raditi iz ureda, dok će ostala dva raditi iz kuće ili nekog drugog udaljenog mjesta. U uredima će morati biti u utorak i četvrtak, dok će o trećem danu odlučivati voditelji timova ovisno o projektima.

Još ranije Cook je u više navrata govorio kako je rad uživo od velike važnosti za kompaniju jer se na sastancima, ali i tijekom neobaveznog druženja u kompaniji dolazi do ideja do kojih je teško doći kada se svi nalaze na drugim mjestima i s kolegama pričaju samo putem Zooma, Meetsa, FaceTimea i drugih platformi.

Dio zaposlenika okupljen oko inicijative Apple Together nije zadovoljan s takvom odlukom pa su pokrenuli peticiju u kojoj se od nadređenih traži veća fleksibilnost oko udaljenog rada. Također, smatraju i kako su takvi trenuci zajedničke inspiracije o kojima Cook govori nemogući zbog Appleove poznate “kulture tajnosti” te da će zaposlenici biti sretniji i produktivniji ako način i mjesto rada budu fleksibilniji.

Slika nije dostupna Zaposlenici smatraju da su radom od kuće produktivniji, no nemaju isto mišljenje za svoje kolege

Kompanija je zbog toga već izgubila neke zaposlenike. Najpoznatiji slučaj jest onaj Iana Goodfellowa, prvog čovjeka odjela za strojno učenje koji je kompaniju napustio upravo zato što nije bio zadovoljan s fleksibilnošću rada u Appleu.

Izvor: ZDnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti