NFT umjesto ulaznice? Pannonian Challenge predstavlja zanimljivu novost na hrvatskom tržištu

U organizaciji Pannonian Challenga uvjereni su kako će NFT-evi doprinijeti jačanju zajednice zaljubljenika u ekstremne sportove, ali i ljubitelje dobre zabave i atmosfere koje to događanje iz godine u godinu nudi svim posjetiteljima.

Martina Čizmić | 10.06.2022. / 09:57

Pannonian Challenge (Foto: Pannonian Challenge)

Festival ekstremnog sporta i urbane kulture, Pannonian Challenge, koji se od 15. do 19. lipnja održava u Osijeku, uz sportske i kulturne događaje, predstavit će i zanimljivu novost na hrvatskom tržištu. Kako su najavili, objavit će Pannonian Challenge NFT-ove koji će biti dostupni putem prve hrvatske NFT blockchain platforme – LocalNFT.

Informer: NFT - 1 Svi govore o NFT-u, no znate li što je to i zašto je odjednom tako popularan?

Podsjetimo, NFT odnosno nezamjenjivi token, slobodno se kupuje i prodaje na tržištu, a može predstavljati sliku, GIF, dio koda, ulaznicu pa čak i nekretninu (u virtualnom svijetu). No, ono što NFT čini posebnim je činjenica da se "vlasništvo" nad njime dokazuje zapisom na blockchain platformi. To znači da svatko u svakom trenutku može vidjeti tko je vlasnik dotičnog NFT-a. 

Pannonian Challenge NFT (Foto: Pannonian Challenge)

U slučaju Pannonian Challengea, bit će plasirano gotovo 100 NFT-eva (Komarac – posebno izdanje - 5 NFT-jeva; komarac - redovno izdanje - 50 NFT-jeva; NFT BMX - 5 NFT-jeva;  NFT skate - 5 NFT-jeva; NFT inline - 5 NFT-jeva; NFT glazba - 3 NFT-ja; NFT grafiti - 3 NFT-ja; NFT random - 10 NFT-jeva; NFT susret s vozačem - 3 NFT-ja; NFT posebno iznenađenje - 1 NFT) koji će svojim "vlasnicima" donijeti različite pogodnosti tijekom održavanja samog festivala. Od besplatnih ulaznica na glazbeni dio eventa do upoznavanja najboljih sportaša i VIP sjedala.

Pannonian Challen NFT-ovi bit će plasirani na prvoj hrvatskoj NFT blockchain platforma, LocalNFT, koja lansira održive i inovativne NFT projekte te stvara kreativne zajednice koje svima omogućuju da postanu dio revolucije digitalne ekonomije.
 
U organizaciji Pannonian Challenga uvjereni su kako će NFT-evi doprinijeti jačanju zajednice zaljubljenika u ekstremne sportove, ali i ljubitelje dobre zabave i atmosfere koje to događanje iz godine u godinu nudi svim posjetiteljima.

NFT, ilustracija Upozorenje stručnjaka za sigurnost: Hakeri imaju novu metu napada

Ovo izdanje festivala bit će posebno i po još jednoj novosti. Naime, prvi put će se na njemu natjecati i esportaši u sklopu Reboot Online Games Weeka powered by A1, unutar kojeg će se održati i finale 9. sezone A1 Adria League.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti