Nintendo priznao: Računi 300 tisuća korisnika Switcha su hakirani

Iz Nintenda ističu kako bi svi korisnici trebali promijeniti lozinke i uključiti dvostupanjsku autentifikaciju.

Martina Čizmić | 09.06.2020. / 17:24

Nintendo Switch Lite (Foto: Nintendo)

 Kad je u travnju Nintendo otkrio da se našao na udaru hakera te da je određen broj računa korisnika njihove konzole Switch kompromitiran, nitko zapravo nije znao razmjere cijelog slučaja.

Nintendo Switch Lite Hakeri upali u Nintendo Network i počeli trošiti virtualni novac igrača

No, ovaj je tjedan Nintendo napokon izašao s točnim brojkama. Uz prvotno objavljenih 160 tisuća računa, tijekom istrage (koja još uvijek traje) otkriveno je još 140 tisuća kompromitiranih računa. I to ne samo korisnika Switcha, već i Nintenda 3DS i Wii U.

Da ta brojka možda nije konačna govori činjenica da je u Nintendu još uvijek u tijeku istraga o tome kako su hakeri uopće uspjeli upasti u njihov sustav.

Međutim, poznato je da su zasigurno ugroženi oni korisnici koji su svoj Nintendo Network ID, koji su koristili na Nintendo 3DS i Wii U konzolama prebacili na Nintendo Switch.

Svi oni čiji su računi kompromitirani uskoro bi mogli dobiti automatsku elektroničku poruku od Nintenda u kojoj će biti navedeni detalji o hakiranju. Osim toga, iz Nintenda će pokrenuti resetiranje lozinki svih kompromitiranih računa, kao i onih računa za koje sumnjaju da im je pristupano bez odobrenja.

Iz Nintenda također savjetuju svima, bili njihovi računi kompromitirani ili ne, da promijene lozinke koje koriste za Nintendo Account i Nintendo Network ID, a potom i da uključe dvostupanjsku autentifikaciju kako bi dodatno zaštitili svoje račune.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti