Hakeri upali u Nintendo Network i počeli trošiti virtualni novac igrača

Iz Nintenda su poručili kako će si oštećeni igrači o tome biti obaviješteni e-mailom, a lozinke za pristup mreži bit će im resetirane.

Martina Čizmić | 24.04.2020. / 15:15

Nintendo Switch Lite (Foto: Nintendo)

Gotovo 160 tisuća korisnika Nintendove mreže za igranje videoigara našlo se na udaru hakera u jednom od najvećih hakerskih upada u tu mrežu. Kako su objavili iz Nintenda, hakeri su početkom travnja upali u mrežu i dobili pristup nadimcima, datumima rođenja, regijama i e-adresama igrača diljem svijeta.

Iz Nintenda ističu kako su podaci igrača možda već dospjeli u ruke kriminalaca te upozoravaju kako je moguće da su hakeri neovlašteno obavili kupovine u Nintendovu eShopu. No naglašavaju da nisu ukradeni nikakvi podaci povezani s kreditnim karticama korisnika.

Da su se hakeri dokopali osobnih podataka igrača, prvi su primijetili sami igrači koji su se na društvenim mrežama počeli žaliti kako im netko krade virtualni novac koji su stekli u Fortniteu ili troši dobra koja su prikupili.

Kako bi onemogućio hakere u daljnjem pohodu, Nintendo je onemogućio ulaz pomoću Nintendo Network ID-a, a lozinke oštećenih korisnika bit će resetirane o čemu će ih obavijestiti e-mailom.

Iskreno se ispričavamo zbog bilo kakvih neugodnosti koje su naši klijenti mogli imati. U budućnosti ćemo se posebno potruditi kako bismo ojačali našu sigurnosti i osigurali da će slični incidenti ne događaju, stoji u službenoj objavi iz Nintenda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti