Ništa od povratka: Nokia demantirala povratak na tržište mobilnih telefona

Nostalgičari i ljubitelji finskog branda koji je svojedobno bio apsolutno prvo ime u svijetu mobilne telefonije iskreno su se poveselili najavi 'come backa' ali su iz same kompanije odbacili naklapanja kao neistinita.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 27.04.2015. / 09:52

Ništa od povratka: Nokia demantirala povratak na tržište mobilnih telefona

Nostalgičari i ljubitelji finskog branda koji je svojedobno bio apsolutno prvo ime u svijetu mobilne telefonije iskreno su se poveselili najavi "come backa" ali su iz same kompanije odbacili naklapanja kao neistinita.

Priča o tome kako se Nokia već se prvim danima 2016. godine namjerava vratiti na tržište mobilnih uređaja i pametnih telefona ekspresno se proširila internetom i izazlva poprilično zanimanje među ljubiteljima finskog branda. "Dobro obaviješteni izvori", kako se obično vole "zapakirati" vrlo često i neprovjerene informacije nudili su scenarij prema kojem je takva najava stigla iz Nokia Technologies, odnosno Nokia Networks odjela koji su "preživjeli" prodaju branda Microsoftu. Krajem prošle godine Microsoft je prestao koristiti ime Nokia kod produkcije novih pametnih uređaja, prvenstveno iz Lumia serije. Takav je potez razočarao, pa i ogorčio mnoge entuzijaste, ali i analitičare koji nikako nisu mogli probaviti da u Redmondu na takav način tretiraju jednu od legendarnih (možda i najveću) marki kada je u pitanju mobilna telefonija i sve što ide uz to.

Upravo zbog toga su najave o potencijalnom povratku naišle na odobravanje, mnogi su se već sada počeli veseliti onome što bi Nokia mogla ponuditi. Na njihovu veliku žalost, iz same Nokie su odlučno odbacili ovakve najave, proglasivši ih - lažnima. "Naša kompanija trenutačno nema apsolutno nikakvih planova vezanih uz potencijalnu proizvodnju mobitela. Sve najave koje ste mogli čuti ili pročitati po tom pitanju, a koje govore kako se početkom iduće godine Nokia vraća na tržište s novim modelima nisu istinite i vrlo nekorektno su povezane s našim odjelima", stoji u objavi na web stranicama Nokie. Moguće se, navodno, tek da se Nokia "poveže" s novim partnerom koji bi producirao modele s njihovim imenom, ali tu se postavlja pitanje ugovora koji je potpisan kada je Nokia mobilni brand prodan Microsoftu, odnosno što bu na ovakav potez imali za reći u Redmondu. U svakom slučaju, za sada ne treba očekivati nikakav spektakularni povratak finskog velikana na tržište mobilne telefonije... 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti