Galerija

Podsjetimo, na internetu se pojavila snimka kako Rimčev električni automobil juri više od 230 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje brzine 90. Mate Rimac danas je zaokupljen kupcima pa divljanje nije želio komentirati. Evo što na potez vozača kažu prometni stručnjaci.

''Očito se radi o osobi koja nije odgovorna, prema prije svega svojoj imovini, autom kojim je upravljano, prema drugim sudionicima i koja nema baš dobru samokontrolu'', komentirala je Ljiljana Mikuš, prometna psihologinja.

''U zakonu o SCP odnosno Kaznenom zakonu da se tek nakon drugog počinjenog prekršaja kada je o pravomoćan može se vozilo oduzeti vozaču'', rekao je prometni stručnjak Rajko Horvat za Novu TV Domagoju Mikiću

Ispada da otac Nevere, Mate Rimac, uopće nije niti siguran tko je bio za volanom.

''Ćorć, ne znam, šta smo bili rekli? Ne znam, nećemo privatne informacije iznositi'', rekao je Rimac.

Ova izjava zapravo puno govori, objašnjava prometna psihologinja Ljiljana Mikuš.

''To izmotavanje je zaista nezrelo i smješno. Naravno da je morao znati kome daje u ruke takav auto to je jasno'', rekla je.

Ali, eto, nekoliko minuta kasnije, dok se pravdao, Rimac se sjetio kome je dao auto vrijedan dva milijuna eura.

''Da se treba poštivati propise nažalost jedan kolega to nije izvršio na taj način'', izjavio je.

''Što će učiti odgovorna i zrela osoba, priznat pogrešku reći da ja sam napravio, kriv sam, evo, dajte mi kaznu, platit ću kaznu, ako treba dati još u dobrotvorne svrhe'', komentira Mikuš.

Rimac danas više nije bio za komentar. Iz njegova PR-a kažu da su stigli kupci i da su na temu divljanja zaključili. No, ovo ne treba čuditi jer, podsjetimo, u Hrvatskoj je moguće da juriš, ubijaš na cesti i ispijaš kavice i zahvaljujući rupama u zakonu izbjegavaš služenje zatvorske kazne.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju