Testirali smo pametni sat čija cijena vam neće natjerati suze na oči

Svako malo, u našu redakciju stigne pametni sat kojeg imamo prilike testirati, a ovaj put to smo imali prilike s novim uređajem iz No.1.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.04.2016. / 14:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O kompaniji No.1 već smo dosta pisali, a prema našim dojmovima, kompanija napreduje velikim koracima, točnije, rade sve kvalitetnije uređaje.

No.1 vjerojatno neće spadati u sam vrh gadgeta i pametnih telefona, no to im nije niti cilj, naime cilj je napraviti cjenovno pristupačan uređaj s čim boljim karakteristikama. Njihova misija za sada funkcionira prilično dobro, a to smo se uvjerili kroz nekoliko proizvoda koje smo od njih dobili na test.

Jedan od boljih pametnih satova koje smo imali probati je model D5 koji ima i nešto višu cijenu, točnije 120 dolara. No, ako vam je to previše, postoje jeftiniji modeli poput G3 kojeg smo imali na testu i koji se pokazao kao prilično dobar uređaj.

G3 je više sportski sat koji dolazi s predinstaliranim aplikacijama poput one za mjerenje koraka, otkucaje srca i broj kalorija, te mjerenje temperature tijela i UV zraka. Osim toga, sat je naravno moguće spojiti s pametnim telefonom preko kojeg zatim možete dobivati sve obavijesti poput poruka, poziva, itd. Uređaj ima ekran od 1.3 inča rezolucije 240x240 što je sasvim solidno, te je izrađen od nehrđajućeg čelika i otporan je na vodu. Ovdje valja pripaziti jer uređaj ovakvog tipa ipak nije namijenjen da ga nosite sa sobom u bazen, već da možete s njim oprati ruke, uzmimo samo kao primjer.

Također, uređaj je moguće personalizirati, pa tako postoji nekoliko različitih dizajna samog sata, a možete napraviti svoju vlastitu verziju uz nekoliko trikova. Baterija od 350mAh dovoljna je za korištenje od dana ili dva, naravno zavisi koliko se koristite uređajem.

G3 se puni preko magneta koji se spaja na pozadinu sata, što polako postaje standard kod pametnih satova. Isto tako, valja spomenuti kako uređaj ima podršku za SIM karticu, te mogućnost proširenja memorije do 16GB uz pomoć SD kartice.

Na kraju, spomenimo kako uređaj nosi cijenu od svega 58 dolara, što bi bilo oko 400 kuna, a što nije previše naspram onoga što sve G3 nudi.

Od uređaja ne možete očekivati previše, kao od primjerice D5 koji na sebi ima Android Wear i samim time više mogućnosti, no G3 ima sve što vam je potrebno za svakodnevno korištenje uz pokoju iznimku. Na ruci sat leži sasvim u redu, no ukoliko imate tanji zglob, radi same izrade, rubovi sata će malo “stršati”. Sam izbornik moguće je modificirati da se ikone prikazuju uz rub ekrana umjesto četiri poredane jedna kraj druge, što opet zavisi o tome što želite i kako želite.

Sve u svemu, No.1 ima cjenovno pristupačan uređaj s mnogo toga što možete iskoristiti. Više informacija o samom uređaju možete pronaći na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti