Nokia Lumia 620 [RECENZIJA]

Kako bi ušla na niskobudžetno tržište pametnih telefona s Windows 8 operativnim sustavom, Nokia je lansirala Lumiju 620.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 22.04.2013. / 19:28

Nokia Lumia 620 [RECENZIJA]

Kako bi ušla na niskobudžetno tržište pametnih telefona s Windows 8 operativnim sustavom, Nokia je lansirala Lumiju 620.

Odmah na prvu primjetiti se može da je uređaj izrađen od jeftinijih materijala poput plastike, no to i ne čudi pošto se sam uređaj svrstava u niskobudžetnu klasu.

Idemo prvo krenuti od dobrih stvari. Prva stvar koja mi se sviđa kod Lumije 620 jest njezina robusnost koja će spriječiti oštećenja kod padova, stoga ukoliko ste jedan od onih kojima često mobitel ispada, a nemate pretjerane zahtjeve Lumija će biti sasvim dovoljan uređaj za vas.

Nadalje, ekran od 3.8 inča možda je malen no za rezoluciju od 800x480 sa 246ppi relativno je čist. S obzirom da je uređaj malih dimenzija, isti leži sasvim solidno u ruci pa tako možete sve raditi jednom rukom.

Windows 8, kao Windows 8, dobar, solidan no ne i najbolji. Nudi dobru povezivost s društvenim mrežama i Microsoftom servisima pa tako možete sve odmah dobiti na naslovnoj stranici. Što se tiče fotoaparata, uređaj koji spada u nižu klasu ne nudi najbolje rješenje, no opet napominjem, ako vam nije od životne važnosti kamera, onda će Lumija sasvim dobro doći. 5 MP bit će dovoljno da poslikate psa u šetnji ili vrapce na grani, no zaboravite slikanje u lošim svjetlosnim uvjetima.

Spomenimo ovdje da pomoću Cinemagraph leće možete animirati fotografije, dok Smart Shoot sastavlja jednu najbolju fotografiju od nekoliko njih.

U nastavku možete vidjeti kratki pregled uređaja i kao zaključak možemo reći da je uređaj čisto solidan za cijenu po kojoj ga možete kupiti u Tele2 ili Vipnet ponudi.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti