Nokia planira svoj prvi phablet uređaj

Nakon što je Microsoft najavio 1080p Windows Phone podršku, prva tvrtka koja će koristiti visoku razlučivost zaslona će biti Nokia

Zimo Zimo Gost post | 18.04.2013. / 12:49

Nokia planira svoj prvi phablet uređaj

Nakon što je Microsoft najavio 1080p Windows Phone podršku, prva tvrtka koja će koristiti visoku razlučivost zaslona će biti Nokia. Prema novim glasinama, Finska tvrtka trenutno radi na svom prvom phablet uređaju koji će biti predstavljen negdje u drugom kvartalu ove godine.

Tijekom prvog kvartala ove godine, Nokia je začuđujuće bila mirna.Tvrtka je predtavila svega dva nova Lumia mobitela od kojih je jedan za niži, a drugi za srednji. Prema izvješću Financial Timesa, Nokia radi na svome prvom phablet uređaju uz već poznati Lumia 928 mobitel. Prema najavama, phablet bi se trebao boriti s Galaxy Note, ali je rečeno da će imati dosta naprednije specifikacije.

U izvješću se također navodi da tvrtka ima planove za novi Lumia telefon koji će doći s 41-megapikselnom Pureview tehnologijom koji će ujedno biti i pravi nasljednik Lumia 920 mobitela. Uređaj bi trebao biti izdan negdje u srpnju ove godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti