Norveška je najnaprednija zemlja na svijetu u usvajanju digitalnih medija

Norveška je danas najnaprednija zemlja na svijetu u smislu usvajanja digitalnih medija od strane korisnika.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 18.02.2013. / 15:33

Norveška je najnaprednija zemlja na svijetu u usvajanju digitalnih medija

Norveška je danas najnaprednija zemlja na svijetu u smislu usvajanja digitalnih medija od strane korisnika. U Norveškoj, prosječna penetracija IPTV-a, tableta i pametnih telefona dosegla je 38,8% stanovnika, prema novom istraživanju iz ZenithOptimedije.

Penetracija smartphoneova u Norveškoj iznosi 65%, u usporedbi s prosjekom od 44% na devetnaest najnaprednijih svjetskih tržišta. Prognoza upućuje na to da će se penetracija smartphoneova povećati na 72% stanovnika do 2015.

Izvan zapadne Europe, tržište s najvećim usvajanjem novih tehnologija je Južna Koreja, koja se nalazi na devetom mjestu s usvajanjem od 23,1%. Velika Britanija nalazi se na desetom mjestu s istim postotkom, a SAD s penetracijom od 19,4%, se nalazi na 12. mjestu.

Usvajanje tablet uređaja prosječno iznosi 5% na 19 tržišta na kojima je provedeno istraživanje u 2012. godini, ali se očekuje da će doći do 13% do 2015. godine. IPTV bilježi najsporiji rast od tri promatrane tehnologije, ali pretpostavlja se da će doći do 9% domova širom 19 promatranih tržišta do 2015. godina, u odnosu na 7% u prošloj godini.

Nizozemska se u ukupno poretku za 2012. godinu nalazi na trećem mjestu, ali se očekuje da će steći vodeću poziciju do 2015. zbog brzog rasta IPTV-a, za koji se očekuje da će čak 91% domova imati navedenu tehnologiju do 2015. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti