Nothing priprema jeftiniju verziju telefona koji konkurira iPhoneu

Pojavile su nove informacije o ovom telefonu, uključujući i podatke o cijeni i dolasku na tržište.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.12.2023. / 13:31

Nothing Phone (Foto: Nothing)

Kao i svake godine, krajem veljače u Barceloni održat će se najveći sajam mobilne industrije Mobile World Congress. Iako najveće kompanije svoje najjače adute predstavljaju na odvojenim događajima, na MWC-u možemo očekivati brojne novitete iz mobilne industrije, saznati nove trendove te, naravno, vidjeti premijere brojnih telefona.

Nothing Phone Može li ovaj smartphone zaista ugroziti najpopularnije telefone? Novi Nothing Phone stiže za manje od mjesec dana

Jedan od noviteta koji bi se mogao pojaviti u Barceloni jest i novi model brenda zanimljivog imena Nothing. Kompanija je ponajviše poznata po svom osnivaču Carlu Peiju koji je jedan od osnivača popularnog OnePlusa te su do sada predstavili dva pametna telefona ne baš maštovita imena Nothing Phone 1 i 2. Za drugi model koji se pojavio sredinom ove godine Pei je rekao kako predstavlja alternativu iPhoneu.

Dok za sredinu sljedeće godine pripremaju treći model iz ove serije, kompanija priprema i jeftiniju verziju modela 2 - Phone (2a). Službeno nema previše informacija o ovom telefonu, no zahvaljujući Twitteru, odnosno platformi X saznali smo što možemo očekivati od ovog uređaja čija bi cijena trebala iznositi pristupačnih 400 dolara.

Telefon će imati ekran dijagonale 6,7 inča uz 120HZ frekvenciju osvježavanja, pokretat će ga čipseti Dimensity 7200, uz 8GB RAM-a i 128GB prostora za pohranu podataka, s tim da možemo očekivati i verzije s više memorije. Sa stražnje strane trebale bi se nalaziti dvije kamere rezolucije 50MP, dok je s prednje strane 16MP kamera za snimanje selfija. Telefon će se isporučivati s Nothing OS-om, verzijom 2.5 koja je bazirana na Androidu 14.

Nothing Phone Totalno drukčiji od drugih: Objavljene prve fotografije jednog od najiščekivanijih telefona godine

Fotografije objavljene na mreži pokazuju kako će se ovaj uređaj po dizajnu prilično razlikovati od prva dva modela, pri čemu svakako treba spomenuti kako je riječ o glasinama koje nisu potvrđene od strane kompanije Nothing, tako da ih ipak treba uzeti s dozom rezerve.

Telefon koji je na slici je navodno uređaj za testiranje proizvodnog procesa te mobilne kompanije obično proizvode malih broj takvih uređaja kako bi testirali sam proces proizvodnje, ali i kako bi saznali zadovoljava li uređaj sve specifikacije i standarde. Što je konkretno ova kompanija pripremila trebali bi saznati najkasnije krajem veljače sljedeće godine na svjetskom mobilnom kongresu.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti