Može li ovaj smartphone zaista ugroziti najpopularnije telefone? Novi Nothing Phone stiže za manje od mjesec dana

Kako izgleda, koliko stoji i kakve sve opcije ima Nothing Phone 2 saznat ćemo 11. srpnja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.06.2023. / 15:42

Nothing Phone (Foto: Nothing)

Carl Pei nedavno je najavio kako će njihov nadolazeći model smartphonea predstavljati alternativu Appleovim popularnim telefonima, kojima će prvenstveno konkurirati - cijenom. Iako je iPhone svijet za sebe, Pei je uvjeren kako će s vremenom telefoni njegove kompanije privući sve više korisnika koji žele malo drukčiji uređaj ili žele zamijeniti iPhone s nekim Androidom, no nisu zadovoljni izborom.

Nothing Phone Totalno drukčiji od drugih: Objavljene prve fotografije jednog od najiščekivanijih telefona godine

Podsjetimo, Carl Pei dobro je poznato ime mobilne industrije i jedan od osnivača popularne kineske tvrtke OnePlus koju je napustio prije nekoliko godina i osnovao Nothing. Kompanija je već predstavila jedan pametni telefon koji je posebno zanimljiv zbog transparentnog dizajna, a za nadolazeći uređaj imaju puno veće planove jer bi Nothing Phone 2 trebao biti dostupan i na tržištu SAD-a.

Do sada smo znali neke informacije o ovom telefonu, a sada napokon znamo i kada će ga Nothing predstaviti. Bit će to, objavili su iz kompanije, 11. srpnja, dakle za manje od mjesec dana.

U odnosu na prethodnika, ovo će biti uređaj s više premium opcija pa će tako raditi na boljem, iako ne najjačem procesoru (Snapdragon 8+ Gen 1), imat će kvalitetnije kamere te ekran dijagonale 6,55 inča frekvencije osvježavanja 120Hz. Kapacitet baterije bit će veći u odnosu na prvi model i iznosit će 4700 mAh, a isporučivat će se s 8 i 12 GB RAM-a i 128, odnosno 256 GB prostora za pohranu podataka.

Nothing uskoro predstavlja svoj dugo najavljivani smartphone Povratak instinktima: Nothing predstavlja svoj prvi telefon za mjesec dana

Osim hardverskih noviteta, ekipa iz Nothinga poradila je i na softveru pa bi Nothing OS trebao donijeti još bolje iskustvo korištenja i nove i naprednije opcije. O većini ovih opcija nagađa se neko vrijeme, no tek ćemo sljedeći mjesec saznati sve službene podatke, kao i onaj koji bi mogao biti presudan za uspjeh ili neuspjeh Nothing Phonea 2, a to je naravno - cijena.

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti