Trenutačno ne postoji neka uzbudljiva alternativa iPhoneu, pogotovo za mlađe generacije, zbog čega Android gubi svoj udio na tržištu u odnosu na Appleove telefone, rekao je u nedavnom intervjuu za Carl Pei. On je jedan od suosnivača iznimno popularne kineske kompanije OnePlus koji je nedavno pokrenuo novu kompaniju zanimljivog imena - Nothing.

Slika nije dostupna Suosnivač OnePlusa pokrenuo novi startup koji kreće u borbu s tehnološkim velikanima. Nazvao ga je - Nothing

Njihov prvi telefon korisnike je osvojio, među inim, novim idejama i transparentnim dizajnom, a tvrtka sada planira njegova nasljednika za kojeg Pei ima velike planove. Nothing Phone (2), otkrio je Pei u intervjuu za Forbes, stiže tijekom srpnja i, kako se da pročitati iz njegovih najava, trebao bi predstavljati alternativu iPhoneu. Naglasio je kako je njihov prvi model već privukao veliki broj prijašnjih vlasnika iPhonea i vjeruje kako će se ta tranzicija nastaviti i dalje.

O samom telefonu nije dao puno informacija, no na temelju onog što je rekao te dosadašnjih glasina, manje-više znamo što bi ovaj telefon trebao donijeti.

Dijagonala ekrana trebala bi iznositi 6,55 inča s frekvencijom osvježavanja od 120Hz, a zanimljivo je da će ga pokretati čipset Snapdragon 8+ Gen 1, a ne noviji Snapdragon 8 Gen 2. Razlog za to, kaže Pei, leži u tome što je model Gen 1 “dokazani čip”, no što je još važnije, korištenje starijeg čipa omogućit će niže troškove pa bi Nothing phone (2) mogao biti cjenovno povoljniji uređaj, čime će bolje konkurirati na tržištu.

Nothing Phone Totalno drukčiji od drugih: Objavljene prve fotografije jednog od najiščekivanijih telefona godine

Također, dok je prvi model bio dostupan na samo određenih tržištima, njegov nasljednik bit će dostupan na više tržišta, uključujući i u SAD-u, na kojem Nothing phone (1) nije bio dostupan, što bi također trebalo rezultirati boljom prodajom.

Što se ostalih opcija tiče, spominju se 8 i 12 GB memorije te 128 i 256 GB prostora za pohranu podataka. Kapacitet baterije iznosit će 4700 mAh (što je više u odnosu na 4500 mAh njegova prethodnika), a od ostalih opcija spominju se još i senzor za otiske prstiju smješten ispod ekrana. Informacije o kamerama još nisu poznate.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju