Totalno drukčiji od drugih: Objavljene prve fotografije jednog od najiščekivanijih telefona godine

Nothing veliku pažnju daje detaljima - od transparentne pozadine do sučelja s kojima se želi razlikovati od većine uređaja koji su danas dostupni na tržištu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.06.2022. / 08:15

Nothing Phone (Foto: Nothing)

Carl Pei dobro je poznato ime svima koji malo bolje prate mobilnu industriju te je on jedan od osnivača popularnog brenda OnePlus, kojeg je nedavno napustio. Nakon toga osnovao je novu kompaniju zanimljivog naziva Nothing s kojom ima velike planove na tehnološkom tržištu. Već su predstavili prve bežične slušalice, a za manje od mjesec dana predstavit će i svoj prvi smartphone.

Slika nije dostupna Suosnivač OnePlusa pokrenuo novi startup koji kreće u borbu s tehnološkim velikanima. Nazvao ga je - Nothing

O tom telefonu informacije kruže mjesecima i mnogi smatraju da bi to mogao biti jedan od najzanimljivijih uređaja koji će se ove godine pojaviti na tržištu. Službeni detalji do sada nisu poznati, no zato smo ovaj tjedan vidjeli kako će izgledati stražnja strana telefona čiji dizajn svakako privlači puno pažnje i razlikuje se u odnosu na druge uređaje na tržištu.

Nothing Phone (Foto: Nothing)

U prvom planu je transparentnost pozadine pa na stražnjoj strani možemo vidjeti vijke, veliki krug za bežično punjenje, kao i trake osvjetljenja koje bi, pretpostavljaju na Gizmodu, mogle svijetliti kod primanja poziva, poruka i drugih obavijesti. Također, slika pozadine otkriva i dvije kamere na stražnjem dijelu uređaja, dok su neke ranije glasine govorile kako bi Nothing telefon mogao imati 3 kamere na stražnjem dijelu. Ovaj smartphone radit će na Androidu, verziji 12, no imat će vlastito sučelje NothingOS koje karakteriziraju jedinstveni grafički elementi i fontovi.

Slika nije dostupna Totalna destrukcija: Pogledajte kako je na testiranju prošao novi OnePlusov telefon

Što se specifikacija samog telefona tiče, glasine kažu kako će imati 6,4-inčni ekran frekvencije osvježavanja 90Hz, ispod transparentne pozadine bit će smješten Snapdragon 778G te će imati 8GB memorije i 128GB prostora za pohrani podataka. Kapacitet baterije iznosit će 4500 mAh.

Zahvaljujući brojnim glasinama, kao i slikama koje su podijelili iz samog Nothinga već sada znamo brojne informacije o ovom telefonu, no za njegov prodajni uspjeh ključan bi mogao biti podatak koji još nije poznat - cijena.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti