Povratak instinktima: Nothing predstavlja svoj prvi telefon za mjesec dana

O prvom Nothingovom telefonu već mjesecima kruže glasine, a kako će točno izgledati saznat ćemo uskoro.

Martina Čizmić | 09.06.2022. / 08:13

Nothing uskoro predstavlja svoj dugo najavljivani smartphone
Nothing uskoro predstavlja svoj dugo najavljivani smartphone (Foto: Platforma X)

Nakon dugog iščekivanja Nothing je napokon objavio datum kad će svijetu predstaviti svoj prvi pametni telefon. Uz moto “Return to Instinct” (povratak instinktima), predstavljanje telefona održat će se u Londonu 12. srpnja 2022.

Kako su najavili iz Nothinga, radi se o Nothing phone (1) kojeg nazivaju njihovim “najvažnijim proizvodom”, a predstavljanje će se moći pratiti i uživo putem live streama,

Ovo je pravi početak Nothingovog putovanja. Želimo tehnologiju ponovno učiniti zabavnom, ali i zaboraviti sve što nas je industrija naučila, istaknuli su iz Nothinga.

Podsjetimo, dosadašnje informacije koje kruže oko ovog telefona govore kako bi on mogao donijeti jedan potpuno drukčiji dizajn u odnosu na ostale modele na tržištu (spominje se transparentno kućište), a neki mediji čak su ga prozvali duhovnim nasljednikom OnePlusa kakav je nekad bio.

Pri tome se prvenstveno misli na telefone koji imaju odličan omjer cijene i kvalitete, s čime su se mogli pohvaliti prvi modeli smartphonea OnePlusa, no s vremenom je njihova cijena porasla.

Prema specifikacijama koje su se već ranije proširile internetskim stranicama, Nothing Phone trebao bi imati AMOLED ekran dijagonale 6,4 inča FullHD+ rezolucije s frekvencijom osvježavanja od 90Hz, pokretat će ga Qualcommov čipset Snapdragon 778G te će imati 8GB RAM-a i 128GB prostora za pohranu podataka.

Sa stražnje strane nalazit će se tri kamere (glavna rezolucije 50MP te 8MP i 2MP senzor), dok će se prednje strane nalaziti 32MP kamera za snimanje selfija. Kapacitet baterije iznosit će 4500 mAh i moći će se puniti bežično. Operativni sustav koji će ga pokretati bit će Android 12, a Nothing razvija i posebno sučelje NothingOS.

Kako će u konačnici Nothing phone (1) izgledati, saznat ćemo za mjesec dana.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti