Nova električna vozila: Tesla ulazi i na tržište kamiona

Teslini električni kamioni omogućit će znatno smanjenje troškova prijevoza te će povećati sigurnost

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.04.2017. / 08:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još prije godinu dana Elon Musk je, govoreći o velikom i dugoročnom planu Tesle, najavio kako njegova kompanija priprema i električne kamione. Izvršni tehnološki direktor kompanije tada je rekao da ne postoji razlog zašto danas ne bi mogli napraviti električni kamion te, što se tehnologije tiče, sve što su do sada napravili s električnim automobilima, mogu primijeniti i na kamione. Kako će izgledati konačni proizvod i kakve će sve biti njegove mogućnosti i kapacitet baterija, odnosno koliko će kilometara prijeći prije punjenja baterija trebali bi saznati već za četiri mjeseca jer je Musk putem Twittera najavio njegovo službeno predstavljanje za rujan. Pri tome je šef ove kompanije pohvalio svoje zaposlenike za koje je rekao da su napravili fantastičan posao i vjeruje kako će Teslini električni kamioni omogućiti znatno smanjenje troškova prijevoza te će povećati sigurnost.

Osim kamiona, Musk je putem Twittera odgovorio i na pitanje jednog korisnika vezano uz najavljeni Teslin pick up – na predstavljanje ovog vozila morat ćemo sačekati još neko vrijeme te bi ga Tesla trebala predstaviti za 18 do 24 mjeseca. Također, dugoročni planovi Tesle uključuju i autonomni električni autobus, no šef ove kompanije nije objavio nikakve novitete vezane uz ovo vozilo.

Tesla nije jedina kompanija koja razvija električne kamione te će na tržištu konkurirati Daimlerovim kamionima koje je ova kompanija predstavila krajem prošle godine. Njihovi kamioni, koji bi trebali izdržati oko 200km s jednim punjenjem baterije, trenutno se testiraju na njemačkim cestama, a iz ove su kompanije prije nekoliko mjeseci komentirali kako razgovaraju s dvadeset potencijalnih klijenata njihovih vozila.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti