Nova generacija savitljivog Razra sada ima podršku za 5G

Iz Motorole stiže nova i poboljšana verzija savitljivog pametnog telefona namijenjena nostalgičnim zaljubljenicima u Razr i njegov preklopni dizajn.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.09.2020. / 11:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Džepnih dimenzija, no snažan, minimalan, a opet maksimalan, tako su iz Motorole najavili novu generaciju svog savitljivog pametnog telefona Razr koji, među inim, sada dolazi i s podrškom za 5G. Dizajneri kompanije napravili su promjene i u samom kućištu koje je sada blago zaobljenije pa, osim što je novi Razr atraktivniji, trebao bi bolje ležati u ruci.

Slika nije dostupna Legenda se vratila u modernom izdanju: Motorola predstavila savitljivi Razr

Slika nije dostupna Velika potražnja za telefonom koji stoji čak 1500 dolara

Kada je telefon otvoren, dijagonala ekrana iznosi 6,2 inča (riječ je o plastičnom OLED ekranu rezolucije 2142x876 piksela), dok se s vanjske strane nalazi manji tzv. Quick View ekran dijagonale 2,7 inča rezolucije 800x600 piksela. Na njemu se prikazuju obavijesti poput poziva, poruka i drugih notifikacija s društvenih mreža, ali mogu se pokretati i klasične aplikacije poput kamere, YouTubea, poruka i slično. Također, vanjski ekran sada podržava navigaciju gestama, što će olakšati njegovo korištenje.

Kao i u slučaju prethodnika, ne pokreće ga najjači hardver dostupan na tržištu - u Motoroli su se odlučili za Snapdragon 765G, a treba spomenuti i 8 GB memorije, kao i 256 GB prostora za pohranu podataka. Baterija je poboljšana u odnosu na prethodni model te njen kapacitet iznosi 2800 mAh (prvi savitljivi Razr imao je 2510 mAh bateriju), što bi trebalo biti dovoljno za cjelodnevno korištenje.

Slika nije dostupna Odličan dizajn, veliki ekran i vrhunski hardver: Motorola napokon ima jaki adut u najvišoj kategoriji smartphonea

Telefon dolazi s dvije kamere - rezolucija glavne kamere iznosi 48 MP te ima opcije poput optičke stabilizacije slike i laserskog autofokusa, dok je za ljubitelje selfija s unutarnje strane smještena kamera rezolucije 20 MP.

Novi Motorolin savitljivi smartphone na tržištu SAD-a bi se trebao pojaviti tijekom jeseni po cijeni od 1399 dolara, a nakon toga očekujemo ga i na drugim tržištima, uključujući i europsko.

Izvor: Motorola
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti