Nova jahta Jeffa Bezosa toliko je velika da će zbog nje rastaviti povijesni most u Rotterdamu

Kao prepreka na putu do brodogradilišta do otvorenog mora jahti Jeffa Bezosa nalazi se samo jedna sitnica - veliki povijesni most u Rotterdamu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.02.2022. / 16:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Hrvatskoj su popularni memei “croatian tragedies” s “tragičnim” komentarima na situacije kada npr. praznik pada na vikend pa nema spajanja godišnjih odmora. Kada bi takav meme primijenili na Jeff Bezosa i njegov aktualni problem, on bi mogao bi reći - moja jahta je tako velika da ne može proći ispod mosta. Bezos se, naime, trenutačno zaista nalazi u takvoj situaciji da je njegova jahta prevelika da prođe ispod mosta u Rotterdamu.

Slika nije dostupna Velike kritike tehnološkog bogataša: Bezosova poslovna vizija je recept za revoluciju

No za čovjeka koji je težak više od 170 milijardi dolara, to ne predstavlja neki problem. Naime, kada dođe vrijeme za prolaz jahte ispod mosta, taj most će se - rastaviti. Nakon što jahta prođe, most će se ponovno sastaviti, a račun će biti isporučen Bezosu.

Bezosova jahta trenutačno se gradi u brodogradilištu u nizozemskom gradu Alblasserdamu, a kada bude dovršena na njenom putu do otvorenog mora stajat će roterdamski mostovi, od kojeg je problematičan most Koningshaven. Riječ je o mostu sagrađenom prije gotovo sto godina koji ima veliku povijesnu vrijednost te je sada nacionalni spomenik. Nakon što je tijekom prošlog desetljeća renoviran, gradski službenici tada su najavili da se most više nikada neće rastavljati.

Slika nije dostupna Radnici i klimatski aktivisti protiv Amazona: Šteti okolišu i vlastitim radnicima

Sve dok se u priču nije upleo Bezos i njega jahta dugačka skoro 130 metara s tri jarbola koja su previsoka da prođu ispod mosta. Kao razlog zašto su na to pristali, iz grada su spomenuli ekonomski interes jer na gradnji broda zaposlen veliki broj ljudi. Također, to je jedini mogući izlaz Bezosove jahte na more.

Proces rastavljanja središnjeg dijela mosta trebao bi trajati nekoliko tjedana i možemo ga očekivati tijekom ljeta.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti