Nova polica zaštite privatnosti: AVG će prodavati naše podatke

Izmijenjena pravila na snagu stupaju 15. listopada, a ako i nakon toga nastavite koristiti AVG, to će značiti da ste prihvatili nova pravila.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.09.2015. / 13:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija AVG ažurirala je policu zaštite privatnosti i u izmijenjenom dokumentu priznala da može "zaraditi novac od ponude neosobnih podataka". Ove informacije uključuju brend vašeg uređaja, jezik, aplikacije koje koristite, kao i druge stvari.

Kompanija čvrsto stoji iza izjave da ne prodaje ništa u vezi s identifikacijskim informacijama te da su podaci koje prikuplja anonimni i snimljeni bez ičega što bi moglo dovesti do identiteta korisnika.

AVG može prikupljati podatke koje im korisnik dostavi, a može koristiti i kolačiće kako bi pratio web aktivnosti korisnika, pretrage, aplikacije i ostalo. Te podatke kasnije može iskoristiti za kreiranje anonimnih profila ili statističkih podataka koje može prodati.

Predstavnik kompanije izjavio je da je AVG ažurirala policu zaštite privatnosti kako bi bila transparentnija i kako bi informirala ljude da korištenjem njihovih informacija može zaraditi novac od svojih besplatnih proizvoda.

Izmijenjena pravila na snagu stupaju 15. listopada, a ako i nakon toga nastavite koristiti AVG, to će značiti da ste prihvatili nova pravila.

Ako ne želite da AVG na ovaj način koristi bilo kakve vaše podatke, ovu opciju možete isključiti u postavkama.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti