Nova verzija Windowsa stiže već za dvije godine?

Službenih informacija nema, no mrežom su se raširile glasine kako novu verziju Microsoftova operativnog sustava možemo očekivati 2024. godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.07.2022. / 07:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako se tijekom prošlog desetljeća govorilo kako bi Windows 10 mogla biti posljednja verzija Windowsa, pokazalo se kako Microsoft ipak nije odustao od novih verzija svog operativnog sustava za računala. Od prošle godine tako je dostupna verzija Windows 11, a prema informacijama koje su počele kružiti mrežom čini se kako smo od nove verzije Windowsa udaljeni samo dvije godine.

Haker - 1 Koristite se Windowsima? Odmah instalirajte sigurnosnu zakrpu jer vam je sustav u opasnosti

Naime, prema Windows Centralu, čini se kako bi se Microsoft, nakon duge pauze između verzija 10 i 11, mogao vratiti kraćem razdoblju između predstavljanja novih verzije pa bi Windows 12 svjetlo dana mogao ugledati već 2024. godine.

Što će sve donijeti nova verzije, nije poznato, a s obzirom na to da je do njena (navodnog) lansiranja ostalo puno vremena, tijekom sljedeće dvije godine svašta se može promijeniti i Microsoftovi inženjeri mogu razviti brojne nove opcije koje trenutačno nisu u planu i programu. Također, pitanje je hoće li za korisnike verzije Windows 11 ova nadogradnja biti besplatna ili će se prelazak na Windows 12 morati platiti. Na medijske upite kompanija iz Redmonda ne daje odgovore, odnosno jedini komentar je da “ne komentiraju glasine”.

Slika nije dostupna Nakon 27 godina Microsoft gasi Internet Explorer

Osim što će ubrzati predstavljanje novih verzija, Microsoft bi mogao ubrzati i nadogradnje aktualnih verzija. S Windowsima 11 prvo su najavili kako će nadogradnje operativnog sustava lansirati jednom godišnje, odnosno samo u drugoj polovici godine, no čini se kako će promijeniti takvu politiku. Prema neslužbenim informacijama, korisnici Windowsa 10 i Windowsa 11 nove nadogradnje mogu očekivati čak četiri puta godišnje.

Izvor: Windows Central
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti