Novi hrvatski startup projekt - Lalina kuća na Kickstarteru

Ovih dana na Kickstarteru je osvanuo još jedan hrvatski projekt - Lalina kuća je napravljena i zamišljena kao prikaz stvarnog doma.

Dino Musliu Dino Musliu | 10.06.2015. / 13:29

Novi hrvatski startup projekt - Lalina kuća na Kickstarteru

Ovih dana na Kickstarteru je osvanuo još jedan hrvatski projekt - Lalina kuća je napravljena i zamišljena kao prikaz stvarnog doma. U potpunosti je napravljena od drveta, obojena neškodljivom bojama na bazi vode te učvršćena ljepilom i vijcima. Prilikom izrade same kuće tim koji stoji iza ovog projekta posebnu pažnju obratio je na dugotrajnost, izdržljivost i sigurnost za djecu. Na kućici nema oštrih rubova, niti sitnih dijelova koji bi se mogli lako otkinuti. Obojena je pastelnim tonovima boja kako bi dijete moglo po svom izboru rasporediti namještaj u prostorijama te poticati vlastitu kreativnost.

Pitali smo Marka Grgara, voditelja ovog projekta kako je došla ideja oko Laline Kuće. "Mirna, kolegica sa kojom danas proizvodim Lalinu kuću, željela je kupiti kuću za lutke no u trgovinama nije pronašla što bi joj se svidjelo i što b i bilo zanimljivo djetetu. Iz tog razloga, pokušali smo napraviti kuću kao vjernu repliku stvarnog doma, sa bitnim setovima namještaja koji se mogu raspoređivati po prostorijama. Prvu Lalinu kuću proizvodili 3 mjeseca. Znali smo potrošiti i par dana kako bi osmislili jedan dio namještaja. Veći dio namještaja je osmišljen na način da smo gledali kako se djevojčica igra, pratili smo njezinu igru i ideje su same dolazile. Trenutno Lalinu kuću proizvodimo ručnim alatom te nam za proizvodnju jedne Laline kuće treba 2 tjedna, ali imamo želju, motiviranost i ambicije."

Podržite ovaj projekt na Kickstarteru te pomognite ekipi kako bi skupila sredstva potrebna za nabavu CNC stroja koji bi im znatno olakšao proces piljenja i izrade spojeva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti