Novi Samsungovi top modeli telefona imat će Olympusove kamere?

Službene potvrde nema, no glasine kažu kako bi Galaxy Z Fold 3 i Galaxy S22 Ultra mogli imati Olympusovu optiku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.04.2021. / 08:21

Samsung Galaxy S21 5G - 4 (Foto: Zimo)

Suradnja proizvođača mobilnih telefona i tradicionalnih fotografskih kompanija nije neuobičajena. Nedavno je OnePlus predstavio dva nova modela smartphonea na čijim su kamerama surađivali s Hasselbladom, dok su Nokia i Huawei surađivali as Zeissom i Leicom pri razvoju kamera za svoje modele.

Slika nije dostupna Samsung predstavio nove uređaje Galaxy A namijenjene korisnicima koji se žele zabaviti

Čini se kako i u Samsungu namjeravaju poboljšati svoje ionako odlične mobilne kamere te, kako prenose brojni tehnološki portali pozivajući se na pouzdane izvore, na razvoju optike sljedećih generacija telefona namjeravaju surađivati s Olympusom. Iako, dakle, još nema službenih informacija o partnerstvu, prvi Samsungov smartphone s Olympusovom optikom mogao bi se pojaviti već ove godine i to bi trebao biti telefon treće generacije njihovih savitljivih telefona - Galaxy Z Fold 3.

Sljedeće godine Olympusovu optiku trebao bi dobiti i Samsungov flagship Galaxy S22 Ultra, a nije poznato hoće li i ostali modeli iz serije S22 također imati kamere s potpisom te poznate fotografske kompanije.

Na stranici Tom`s Guide kažu kako bi ovakva suradnja imala smisla za Olympus jer su iz ove kompanije ionako prije nekoliko mjeseci najavili svoju namjeru suradnje s drugim kompanijama, no naglašavaju kako bi u biti najava o suradnji Samsunga i Olympusa mogla biti i - nesporazum. Naime, kodno ime novog vlastitog procesora koje Samsung razvija također je Olympus pa bi to mogao biti izvor nesporazuma.

Slika nije dostupna Samsung predstavio telefon koji može izdržati i najveće nespretnjakoviće, ali i ljubitelje prirode

Treba naglasiti da niti Samsung, niti Olympus nisu demantirali ove informacije te bi tijekom sljedećih mjeseci trebali saznati je li riječ o nesporazumu ili će, kako tvrdi više izvora, budući modeli Galaxyja zaista imati još bolju optiku.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti