Samsung predstavio nove uređaje Galaxy A namijenjene korisnicima koji se žele zabaviti

Iz Samsunga posebno naglašavaju činjenicu da će Galaxy A52, A52 5G, i A72 pametni telefoni podržavati softverske nadogradnje za tri generacije te regularna sigurnosna ažuriranja kroz najmanje četiri godine.

Martina Čizmić | 18.03.2021. / 08:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung nastavlja s tempom predstavljanja novih uređaja svakih nekoliko mjeseci. Tako je na virtualnom događanju predstavio nove pametne telefone A serije - Samsung Galaxy A52, A52 5G i A72.

Samsung uvijek nastoji pružiti korisnicima ono što najviše žele i trebaju. Vizija naše Galaxy A serije je upravo omogućiti da svatko ima priliku iskusiti Galaxy inovacije. Galaxy A52, A52 5G i A72 pružaju vrhunske Galaxy tehnologije, značajke i usluge po pristupačnoj cijeni, izjavio je TM Roh, predsjednik i voditelj Samsungova Odjela mobilnih komunikacija.

Kao glavne prednosti novih Galaxy A52, A52 5G i A72 pametnih telefona, u Samsungu ističu četverostruku kameru visoke kvalitete. Uz rezoluciju glavne kamere od 64MP, kamera dolazi i s OIS (Optical Image Stabilization) značajkom koja osigurava oštrinu i mirnoću svih fotografija i videozapisa. U suradnji sa Snapchatom, razvili su filtere koje korisnici mogu koristiti u samoj aplikaciji kamere te tako u Fun Modeu odmah stvoriti sadržaj koji će podijeliti na društvenim mrežama. 

Uvjereni su kako će korisnike oduševiti dobro poznati Samsung Super AMOLED zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz na Galaxy A52 5G te 90 Hz na Galaxy A52 i Galaxy A72 pametnim telefonima. Zaslon se temelji na prikazu svjetline od 800 nita, a posjeduje i „Eye Care“ certifikat, gdje značajka Eye Comfort Shield prilagođava boje zaslona s obzirom na aktivnosti pametnog telefona kako bi se smanjio umor očiju.

Kao što je slučaj i s kamerom, novi primjerci Galaxy A serije pametnih telefona osiguravaju još bolje mogućnosti za povezivanje s drugim uređajima kroz aplikaciju SmartThings, dok uz Music Share značajku, korisnici mogu jednostavno sinkronizirati pametni telefon s drugim uređajima i telefonima kako bi se glazba mogla slušati bez uparivanja sa zvučnikom. Quick Share korisnicima jamči jednostavno dijeljenje fotografija i videozapisa na druge Galaxy uređaje u blizini, bez ograničenja u veličini podataka. Također, pomoću jednog dodira s Private Share funkcijom lako je moguće točno precizirati s kime će se sadržaj podijeliti ili ga čak opozvati nakon slanja.

Galaxy A52, A52 5G te A72 pametni telefoni dolaze sa Samsung Knox zaštitom, dugotrajnom baterijom, brzom 5G mrežom, a također su otporni na vodu i prašinu. Uz bateriju od 4,500 mAh na Galaxy A52 i 5,000 mAh na Galaxy A72, Galaxy A pametni telefoni mogu se intenzivno koristiti dva dana.

Uređaji su opremljeni temeljnim Galaxy značajkama, uključujući stereo zvučnike i vanjsku memoriju do 1 TB dok redizajnirano One UI 3 sučelje također pomaže ostvariti intuitivniji doživljaj i konzistentnije interakcije, pojačavanjem brzine, smanjivanjem distrakcija te isticanjem najvažnijih informacija.

Iz Samsunga posebno naglašavaju činjenicu da će Galaxy A52, A52 5G, i A72 pametni telefoni podržavati softverske nadogradnje za tri generacije te regularna sigurnosna ažuriranja kroz najmanje četiri godine.

Nova Galaxy A serija će biti dostupna u Hrvatskoj po cijeni od 2599 kuna za A52 6/128 GB do 3799 kuna za A72 6/256 GB.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti