Novi smartphone iz Xiaomija: Predstavljen Redmi Note 4

Novi Xioamijev pametni telefon koristi se prokušanom formulom – solidan hardver i pristupačna cijena

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.10.2016. / 18:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavne informacije o stanju na mobilnom tržištu u Kini koje je objavila analitička kompanija IDC pokazale se kako je Xiaomi u drugom kvartalu ove godine zabilježeo pad prodaje telefona od čak 38 posto te su zauzeli četvrto mjesto na ovom tržištu.

Xiaomi će taj udio u ovom kvartalu pokušati povećati s novim telefonom kojeg su jučer predstavili i koji će se već danas pojaviti u prodaji na kineskom tržištu.

Riječ je o novom modelu iz Note serije kojeg, kao i većinu pametnih telefona ove kompanije, krasi solidan hardver i prihvatljiva cijena. Redmi Note 4 dolazi s ekranom dijagonale 5,5 inča rezolucije 1920x1080 piksela, radi na MediaTekovom 2,1GHz Helio X20 procesoru, a dolazi u verziji s 2GB RAM-a i 16GB memorije te u verziji s 3GB RAM-a i 64GB memorije.

Cijena verzije s manje memorije iznosi oko 135 dolara, dok će se u Kini za jaču verziju trebati izdvojiti oko 200 dolara. Pored navedenog, ovaj smartphone ima i senzor za otiske prstiju koji se nalazi sa stražnje strane kućišta, rezolucija kamere iznosi 13MP, pokreće ga Android 6.0 Marshmallow operativni sustav (uz Xiaomijevo MIUI 8 sučelje), a treba spomenuti i snažnu 4,100 mAh bateriju. Osim na kineskom tržištu, ovaj pametni telefon vjerojatno će se uskoro pojaviti i na tržištima još nekih azijskih zemalja, a putem specijaliziranih web trgovina vjerojatno će se moći nabaviti i u Hrvatskoj.

Više na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti