Novi trend: Ovaj telefon skenirat će vas u 3D verziji

Najnoviji Sonyjevi telefoni koje je japanski div otkrio na IFA sajmu u Berlinu slijede poznati dizajnerski smjer, ali nude i futuristički 3D skener od kojeg očekuju da će biti dovoljan mamac za kupce koji traže nešto drugačije.

Monika Nožić Monika Nožinić | 05.09.2017. / 12:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

3D Creator Sonyjev je algoritam za jednostavno 3D skeniranje predmeta prednjom kamerom od 19 megapiksela koji otvara niz kreativnih mogućnosti i uz koji možemo snimiti 3D verzije naše glave, hrane, lica ili raznih predmeta – sve to za samo 60 sekundi.

Kroz snimanje vas vodi kratki vodič, a zatim digitalnu 3D verziju sebe možete poslati prijateljima, isprintati na 3D printeru, koristiti u okviru platforme Sketchfab, napraviti pozadinsku animaciju uživo za telefon, snimiti kao datoteku i koristiti kad se ukaže potreba za 3D likom. Svaki od načina skeniranja dolazi s detaljnim objašnjenjem i cijeli je postupak vrlo intuitivan i lak za korištenje.

Ipak, najzanimljivija upotreba svakako će biti kroz kameru u proširenoj stvarnosti. Napravite svoj 3D scan, učitate ga kroz kamera AR funkciju i zabava može početi. Na raspolaganju je 20-ak kostima u koje možete smjestiti svoj lik i jednako toliko različitih aktivnosti. Tako vaš 3D lik kroz kameru može oživjeti i trčati, vježbati, spavati i raditi još puno raznih drugih stvari.

Xperia 3D Creator impresivno je detaljan prilikom snimanja 3D modela lica i glave i prvi put imat ćete priliku vidjeti svoj lik iz svakog kuta. Sve 3D kreacije moguće je podijeliti i preko društvenih mreža, a spremaju se na stranici Sony Xperia 3D Creator, ali samo ako vi to dopustite.

Aplikacija 3D Creator dostupna je samo za telefone Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact Sony, ali stići će i na ostale, s Android Oreo ažuriranjem softvera (ova dva telefona već rade pod operativnim sustavom Oreo). Prema riječima Sonyjeve ekipe, 3D Creator bit će ekskluziva linije telefona Sony Xperia, konzole PlayStation i još nekih Sonyjevih servisa koje će kompanija predstaviti naknadno.

Ako volite novosti, dobru zabavu i posebno 3D, onda su Xperia XZ1 i XZ1 Compact pravi uređaji za vas.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti