Nvidia ohrabruje prodavače: Dajte grafičke kartice gamerima, a ne rudarima

Za Nvidiu su gameri prioritet.

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.01.2018. / 18:36

Rudarenje kriptovaluta (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Rudarenje kriptovaluta zahtjeva da sustav koji se koristi za ovu namjenu ima poprilično dobru procesorsku snagu, što ovo uključuje i procesiranje grafike. Zbog toga u posljednje vrijeme imamo povećanje cijena grafičkih kartica na tržištu, gdje prodavači znaju da je rudarima potreban dobar hardver kako bi došli do kriptovaluta.

Osim povećanja cijena, ovo je dovelo i do nestašice grafičkih kartica zbog količina koje pojedini rudari kupuju kako bi kreirali svoje sustave. Sve ovo kompaniju Nvidia navelo je da ohrabri prodavače da GPU-ove iz svoje ponude prodaju gamerima, a ne rudarima kriptovaluta. Naravno, koristi se termin "ohrabruje" jer Nvidia ne može kontrolirati kome se grafičke kartice prodaju, a također je teško pratiti kupuje li kupac GPU za gaming ili za rudarenje.

Za Nvidiu su gameri prioritet. Sve aktivnosti vezane za GeForce proizvode usmjerene su prema našoj glavnoj publici. Kako bi se osiguralo da GeForce igrači imaju dostupnu dobru GeForce grafiku u trenutnoj situaciji, preporučujemo našim partnerima da zadovolje potrebe gamera, istaknuo je predstavnik kompanije Nvidia, Boris Böhles.

Hoće li partneri poslušati savjet Nvidije ili će se prikloniti onima koji imaju novac, vidjet ćemo. Sigurno je da će na potražnju utjecati i cijena te potražnja samih kriptovaluta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti