Nvidia predstavlja dvije grafičke "zvijeri" i još poneko iznenađenje

Želite li vidjeti smjer u kojem će se gaming kretati, pratite uživo prijenos Nvidijinog GeForce Gaming Celebration događaja na Zimo.

Martina Čizmić | 20.08.2018. / 16:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nvidia, američka kompanija specijalizirana za proizvodnju grafičkih kartica, uoči Gamescom sajama u Kölnu, održati će zanimljivo događanje na kojem će predstaviti brojne novosti iz svog portfelja.

Na događaju nazvanom GeForce Gaming Celebration i pod motom #BeForTheGame, Nvidia će navodno predstaviti čak dvije nove grafičke kartice koje bi trebale naslijediti popularnu GTX 1080 seriju. Tako će Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, prema informacijama koje su procurile u medije, biti jedna od najsnažnijih grafičkih kartica na tržištu.

Tako će RTX 2080 Ti navodno imati čak 11GB GDDR6 memorije s 4352 CUDA jezgri, što je 20 posto više jezgri od GTX 1080 Ti kartice i čak 70 posto više od temeljne GTX 1080. Naravno, cijena i dostupnost novih grafičkih kartica još uvijek je nepoznata.

Osim novog hardvera, mogli bismo vidjeti i predstavljanje čak dvije videoigre. Naime, i Tomb Rider i Battlefield V su putem svojih Twitter računa nagovijestili svoje sudjelovanje na Nvidijinom eventu.

S obzirom na najave koje dolaze iz same tvrtke, očekuje nas nekoliko spektakularnih najava i iznenađenja. Cijeli događaj, s početkom u 18 sati, možete pratiti putem live streama na Zimu. 

NVIDIA na www.twitch.tv

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti