Objavljen prvi video u kojem modularni pametni telefon iz Google Ara projekta radi!

Koncept modularnog pametnog telefona Projekt Ara više nije puki scenarij ili daleka budućnost, Google je naime objavio prvi funkcionalni prototip projekta Ara, koji možete pogledati u videu.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 31.10.2014. / 08:45

Objavljen prvi video u kojem modularni pametni telefon iz Google Ara projekta radi!

Koncept modularnog pametnog telefona Projekt Ara više nije puki scenarij ili daleka budućnost, Google je naime objavio prvi funkcionalni prototip projekta Ara, koji možete pogledati u videu.

Istina, još uvijek je riječ o prototipu pod nazivom Spiral One, iako Ara zapravo u ovom videu „živi“ samo 15 sekundi, jer toliko traje prezentacija paljenja ovog Googleovog uređaja temeljenog na Androidu, otključavanje zaslona i otvaranje aplikacije dokazuje da stvar – radi. Prvi puta je Google Projekt Ara predstavljen na I/O Google konferenciji u lipnju, već tada je prvi tehnički prototip bio tehnički funkcionalan, ali se nije stiglo do dijela gdje modularni pametni telefon doista radi.

Google je obećao da će sljedeću verziju modularnog pametnog telefona, koji će biti nazvan Spiral Two, predstaviti u siječnju, najavljena su poboljšanja jer će se ugraditi novi, prilagođeni čipovi iz Toshibe. Kada će ovakvi telefoni, za koje mnogi smatraju kako su istinska budućnost razvoja tehnologije pametnih telefona, u potpunosti zaživjeti i pojaviti se na tržištu, za sada se ne zna, ali da se stvari razvijaju poprilično dobro, više uopće nije sporno...  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti