Objavljene fotografije: Ovo je novi iPad!

Na jednom blogu objavljene su fotografije novog modela iPada Air koji će biti tanji i lakši u odnosu na prethodnika te će imati bolji hardver

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.10.2014. / 09:07

Objavljene fotografije: Ovo je novi iPad!

Apple je jučer i službeno potvrdio da će za tjedan dana održati konferenciju na kojoj će predstaviti neke novitete. Iako iz ove kompanije nisu objavili koje će proizvode prikazati 16. listopada, gotovo je sigurno da će predstaviti nove modele iPadova, a vjerojatno i poboljšane modele iMac i Mac mini računala. Ljubiteljima Applea, ali i korisnicima koji uskoro namjeravaju kupiti novi tablet najzanimljivije će biti informacije o novom modelu iPada Air koji bi se u prodaji mogao pojaviti već do kraja listopada.

Ovaj model trebao bi imati jači hardver (odnosno Appleov novi A8 procesor), bolju kameru i Touch ID senzor za prepoznavanje otisaka prstiju. Krajem prošlog tjedna na jednom vijetnamskom blogu (Tinhte.vn) objavljene su i prve fotografije novog modela Appleovog tableta koje 'potvrđuju' neke prijašnje glasine kako će ovaj uređaj biti lakši i tanji (bit će tanak oko 7mm). Fotografije otkrivaju i da iPad Air 2 neće imati tipku za zaključavanje ekrana, odnosno gašenja tona na bočnoj strani, što je promjena u odnosu na prethodne modele. Ove su tipke najvjerojatnije uklonjene kako bi uređaj mogao biti ovako tanak, a tim će se opcijama, umjesto fizičkih tipki, najvjerojatnije upravljati putem ekrana osjetljivog na dodir.

Na Tech Cruncheu napominju kako je Apple ugradio Touch ID senzor u ovaj model tableta kako bi se i on mogao u budućnosti koristiti s njihovom Apple Pay uslugom koja će od sljedećeg mjeseca postati dostupna korisnicima Appleovih uređaja. Osim navedenih noviteta, iPad Air 2 ne donosi neke veće promjene u dizajnu u odnosu na prethodnu generaciju, a iako nije poznato hoće li novi iPad zaista ovako izgledati, ovaj vijetnamski blog u prošlosti se pokazao jako preciznim izvorom informacija te su objavljivali točne fotografije iPhonea 4S, 5C i 5S tako da možemo očekivati i da će Air 2 izgledati kao na ovim fotografijama. 

Foto: Tinhte.vn/Tech Crunche

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti