Objavljene fotografije: Ovo je prvi HTC-ov pametni sat

Prošlo je čak dvije godine od kada su objavljene prve informacije o HTC-ovom pametnom satu, a jučer su se na mreži pojavile fotografije ovog uređaja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.10.2016. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O HTC-ovom pametnom satu piše se već oko dvije godine, a iako su prve informacije govorile kako će ga HTC predstaviti krajem 2014., odnosno najkasnije početkom 2015., to se još nije dogodilo te su mnogi posumnjali da je HTC odustao od razvoja ovog gadgeta. No, jučer su se na mreži pojavile prve fotografije HTC-ovog pametnog sata kodnog imena Halfbeak na kojem je vidljiv i logo Under Armora s kojim je HTC ranije imao potpisan ugovor o partnerstvu (koji je naknadno prekinut) te se čini da će i ovaj uređaj, kao i sve veći broj pametnih satova, biti ponajviše namijenjen ljubiteljima aktivnog stila života, odnosno trčanja, vježbanja, biciklizma itd. Ove fotografije koje su prenesene na Slash Gearu mogle bi značiti kako će HTC brzo, možda već i prije kraja ove godine predstaviti Halfbeak kojeg će pokretati Googleov operativni sustav za nosive uređaje – Android Wear. Inače, iako su Googleovci imali velika očekivanja od ovog operativnog sustava i pametnih satova koje Android Wear pokreće, pokazalo se da korisnici (trenutno) nisu toliko zainteresirani ovim uređajima.

Google je planiranu novu verziju ovog operativnog sustava odgodio tek za sljedeću godinu, a neke kompanije od kojih smo očekivali nove modele pametnih satova poput LG-a, Huaweija i Lenova već neko vrijeme nisu predstavile nasljednike dosadašnjih modela. Tu bi prazninu na tržištu Android Wear satova mogao ispuniti HTC, a iako trenutno nema nekih konkretnijih detalja vezanih uz njihova uređaj, očekuje se kako će njihov (okrugli) sat imati rezoluciju od 360x360 piksela, dok do sada objavljene fotografije potvrđuju senzor za mjerenje otkucaja srca, što je sve popularnija opcija u kategoriji nosivih uređaja. HTC-ov smartwatch na tržištu će se, osim s navedenim kompanijama, boriti i sa Samsugom koji je nedavno predstavio Gear S3 smartwatch kojeg pokreće njihov operativni sustav Tizen te s Appleom koji je prije mjesec dana predstavio novu generaciju Apple Watcha.  

Izvor: Slash Gear

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti