Objavljene slike najiščekivanijeg električnog automobila u povijesti

Na Redditu su objavljene fotografije nadolazećeg Teslina Modela 3, prvog "električnog automobila za mase"

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.06.2017. / 09:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Električni automobili sve su popularniji – njihove cijene sve su niže, baterije izdržljivije, broj punionica sve je veći, a sve se to odrazilo i na potražnji za ovakvim vozilima koja je iz godine u godinu sve veća. Tržištu je nedostajao "električni Fordov Model T", cjenovno pristupačan model koji će pokrenuti cijelo tržište e-vozila i "natjerati" korisnike da umjesto klasičnog benzinca ili dizelaša kupe električni automobil.

Takav automobil već je predstavljen i riječ je o Teslinu Modelu 3, najjeftinijem Teslinu automobilu dosad, čija cijena iznosi oko 35 tisuća dolara, a nedugo nakon predstavljanja čak 400 tisuća ljudi prednaručilo je taj model. Njegove isporuke trebale bi početi ove godine, a oni koji sada naruče automobil, njegovu isporuku mogu očekivati sredinom ili tek u drugoj polovici 2018. godine.

Elon Musk i ekipa iz Tesle dosad su informacije o ovom modelu držali u strogoj tajnosti te su Model 3 uvijek držali podalje od očiju javnosti tijekom testiranja. Ovog tjedna na internetu objavljene su fotografije jednog takvog testnog modela za koje je zaslužan fotograf korisničkog imena na Redditu You You Xue. On je slučajno naišao na ovaj model te je, kako je napisao na Redditu, "iskočio iz svog automobila" i počeo fotografirati.

Prednjim dijelom kućišta ovog automobila dominira veliki ekran dijagonale čak 17 inča, Model 3 imat će još napredniju verziju autopilota i domet od oko 350 km, a u ponudi će biti i model sa snažnijom baterijom koji će, naravno, biti skuplji.

Nakon Modela 3 Teslini planovi za sljedećih nekoliko godina uključuju električni kamion i pick-up te daljnje širenje mreže brzih punionica svojih automobila.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti