Od 19. do 25. ožujka sudjelujte u ALL DIGITAL Weeku i poboljšajte svoju digitalnu i medijsku pismenost

Glavne su teme ovogodišnjeg ALL DIGITAL Weeka izgradnja povjerenja prema tehnologiji i pristup cjeloživotnom učenju koji prati stalne digitalne promjene.

Martina Čizmić | 16.03.2018. / 08:08

Digitalna pismenost (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Brojne škole i organizacije diljem Hrvatske pridružit će se od 19. do 25. ožujka europskoj kampanji ALL DIGITAL Week kako bi promovirale digitalnu i medijsku pismenost.

Kampanja je od 2010. godine do danas okupila više od milijun Europljana i Europljanki u više od 20 tisuća škola, udruga, knjižnica i drugih organizacija koje žele osnažiti građane za sudjelovanje u digitalnom društvu.

Od 19. do 25. ožujka svi zainteresirani moći će slušati predavanja, sudjelovati na radionicama i konferencijama te steći nova znanja i vještine kako bi ravnopravno sudjelovali u suvremenom društvu.

Glavne su teme ovogodišnjeg ALL DIGITAL Weeka izgradnja povjerenja prema tehnologiji i pristup cjeloživotnom učenju koji prati stalne digitalne promjene.

U Hrvatskoj će se održati 71 radionica i predavanja za djecu, učenike, mlade, profesore, studente, nezaposlene, zaposlene i umirovljenike kako bi otkrili mogućnosti koje im pruža suvremena tehnologija ili poboljšali svoje prilike za uspjeh.

Organizator je većine predavanja Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM, koji upriličuje i radionice za učitelje koji u radu s učenicima koriste mikroračunala micro:bit, organiziranima u sklopu projekta ProMikro.

Radionice će voditi edukatori, STEM ambasadori, a one će, kao i i micro:bitovi, pomoći povećanju digitalne pismenosti u cijeloj Hrvatskoj.

Također, kampanji se priključilo i Društvo kibernetičara Rijeka, s dvije radionice na kojima će se učitelje osposobiti za podučavanje programiranja učenicima prvih i drugih razreda osnovne škole. Radionice su dio projekta Početnica Mema.

Iz Centra tehničke kulture Rijeka izvijestili su da su pripremili 12 radionica o društvenim mrežama i o kritičkom pristupu online news portalima, o korištenju online alata i servisa te o programiranju, elektronici i dizajnu.

Hrvatski digitalni tjedan moći će se pratiti na Facebook stranici All Digital Week Hrvatska.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti