Od danas dostupna nadogradnja softvera za Playstation 4 konzolu

PS4 system software 2.00 kodnog imena Masamune, od danas je dostupna za korisnike PlayStation 4 konzole.

Dino Musliu Dino Musliu | 28.10.2014. / 12:27

Od danas dostupna nadogradnja softvera za Playstation 4 konzolu

PS4 system software 2.0 kodnog imena Masamune, od danas je dostupan za korisnike PlayStation 4 konzole. Sonyjeva nadogradnja softvera donosi dugo najavljivanu SharePlay funkciju, mogućnost uploada GamePlaya direktno na Youtube kanal, mijenjanje tema i boja te mogućnost slušanja muzike direktno sa USB-a . Ovo je najveća nadogradnja do sada dostupna za PlayStation 4 konzolu.

 

SharePlay

Radi se o svojevrsnom virtualnom kauču. SharePlay omogućuje igraču da pozove prijatelja da se uključi, bez obzira ima li doma kopiju igre ili ne. Na ovaj način možete online igrati s prijateljima kao da ste u istoj prostoriji, zajedno ili međusobno, a u Sonyju su pazili i na detalje. Recimo, stigli ste do djela igre kojeg ne možete prijeći - predajte upravljanje prijatelju i neka on pokuša a vi promatrajte na svom televizoru. Rezolucija i framerate-ovi na prijateljevoj konzoli bit će umanjeni. Kao pravilo ako je igra dostupna u 1080p rezoluciji na konzoli vašeg prijatelja ona će se prikazivati u 720p. Ograničeno vrijeme funkcije je 60 minuta, iako ako ona istekne domaćin i gost mogu odmah započeti novu rundu. PlayStation Plus pretplata obavezna je za mogućnost korištenja ove funkcije.

Teme i boje

Prilagodite pozadinu početnog zaslona s odabranim temama i bojama. Sa classic bojama dostupnih za kontrolnu ploču do sada smo već bili upoznati i na PlayStation 3 konzoli. Nadogradnja softvera donosi 7 classic boja, a to su zlatna, crvena, tamno plava, zelena, ljubičasta, roza i siva. Također dostupne su razne teme popularnih video igra.

Live Broadcasting & Library

Library je područje u kojoj se vidi sav vaš preuzet sadržaj putem PlayStation Storea. Library je od sada redizajniran i dodani su razni filteri za pretraživanje. Također poboljšani su filteri pretraga za mogućnost praćenja Twitch i Ustream kanala putem funkcije Live from Playstation.

USB Music player

PlayStation 4 korisnici od sada imaju mogućnost preslušavanja glazbe putem USB-a. Također mogu koristiti i reproducirati glazbene datoteke, bez prekida tijekom igranja.

YouTube

Sada možete vaš GamePlay sniman putem PS4 konzole izravno uploadati na YouTube pritiskom gumba Share na DualShock 4 kontroleru. YouTube app za PS4 će biti dostupan za preuzimanje s PlayStation Store-a.

foto: screenshot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti