Od kada je najavio kupovinu Twittera za 44 milijarde dolara, Musk je izgubio 49 milijardi dolara

Od početka godine, Elon Musk izgubio je više od 60 milijardi dolara, no ima onih koji su i gore prošli.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.05.2022. / 12:52

Elon Musk (Foto: Afp)

Kada je najbogatiji čovjek na svijetu odlučio krenuti u “borbu za slobodu govora” na Twitteru i to platiti čak 44 milijarde dolara, vjerojatno nije očekivao da će stanje na burzi biti tako pesimistično kakvo je danas. Naime, od početka godina dionica Tesle, čiji je Musk najveći dioničar je u velikom minusu, a od kada je najavio da će preuzeti Twitter, njena je vrijednost manja za skoro 30 posto.

 

Slika nije dostupna Problemi s Twitterom: Musk bi mogao smanjiti ugovorenu cijenu preuzimanja

S padom vrijednosti dionica tvrtke, pada i vrijednost njihovih dioničara, a kako je Musk najveći dioničar, jasno je kako je on najgore prošao. U nešto više od mjesec dana Musk je tako izgubio, odnosno njegovo je bogatstvo smanjeno za čak 49 milijardi dolara, dakle više od cifre koju namjerava potrošiti na preuzimanje Twittera.

Od početka godina Musk je izgubio više od 60 milijardi dolara, no ima i onih kojima je ova godina donijela veće minuse. Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao tako je ove godine u minusu većem od 80 milijardi dolara, a niti Jeff Bezos nije najbolje prošao, uz gubitak od 62 milijarde dolara.

Ipak, za stanje Muskova računa ne treba brinuti jer je on i dalje najbogatija osoba na svijetu. Čak i s minusom od 60 milijardi dolara, vrijednost njegova bogatstva iznosi više od 200 milijardi dolara, objavili su na Fortuneu.

Slika nije dostupna Novi problem za Muska: Twitterov pravni tim ga optužio za kršenje sporazuma o tajnosti

Što se Tesle tiče, njena vrijednost iznosila je 117 milijardi dolara u siječnju 2020. godine da bi zabilježila veliki rast tijekom pandemije i u listopadu prošle godine premašila bilijun dolara. Nakon višemjesečnog pada njena vrijednost sada iznosi oko 735 milijardi dolara.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti