Ako je u nečemu konstantno imao probleme onda je to osvajanje tržišta na društvenim mrežama, jer tu je Google napravio vjerojatno najviše krivih procjena i poteza, stoga taj dio žele promijeniti...

Da sada ne nabrajamo sve neuspjele i propale pokušaje koje je najvrjednija svjetska kompanija u ovom segmentu napravila, dobra je vijest što je Google konačno odlučio poslušati "glas naroda" i promijeniti način prijave, odnosno objava na Google+ profilu. Nakon tri godine postojanja ova društvena mreža koja realno nikada nije ozbiljnije ugrozila Facebook, a to je, da se ne lažemo, bila misao vodilja, donosi promjenu koju su brojni korisnici odavno zazivali i koja bi mogla označiti bolje dane za Google+. Naime, nakon što je Google integrirao Google+ i YouTube usluge, praktički forsirajući korisnike da na obje platforme objavljuju u koriste svoje pravo ime i prezime, mnogi su takvu odluku dočekali s neskrivenom ljutnjom otvoreno čak i vrijeđajući ovaj potez. Prije integracije, na YouTubeu se moglo objavljivati i pod pseudonimom, nickom, nadimkom, ovisno kako to preferirate nazivati, ali nakon što je zaživio sustav "sve u jednom", takva je mogućnost jednostavno nestala. 

Ipak, ako je veličina svih nas, pa i najvećih, priznati svoju pogrešku, onda je Google još jednom dokazao kako je doista velik. U objavi na službenom profilu Google+ tim koji stoji iza ove usluge između ostalog je otvoreno i realno konstatirao "naša je politika vezana uz korisničko ime bila pomalo nerazumljiva, što je nesumnjivo određenom broju korisnika donijelo nepotrebne i neželjene poteškoće". Uz ovo Google se i službeno ispričao, što je doista vrijedno svake pohvale, kao i najava da od sada više neće postojati nikakve restrikcije vezane uz ime koje želite koristiti na Google+ profilu. U Googleu su to nazvali "posljednjim korakom prema društvenoj mreži kakvu želimo", izrazivši nadu kako bi se sada Google+ mogao nastaviti razvijati daleko brže uz daleko veći broj potencijalnih korisnika, pogotovo onog dijela koji je izbjegavao ovu društvenu mrežu upravo zbog pomalo rigoroznih pravila igre. Dakle, od sada, ako ne želite, na Google+ profilu više ne morate koristiti svoje pravo ime i prezime.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju