Odbačena tužba protiv Muska i Tesle

Čini se kako Musk ima jednu brigu manje jer je sud u San Franciscu odbacio tužbu koju je protiv njega i kompanije podigao dio dioničara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.08.2018. / 14:27

Elon Musk (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iza Elona Muska zanimljivo je i prilično teško razdoblje koje su obilježili brojni usponi i padovi – od lansiranja Roadstera u svemir i legendarne fotografije Starmana pa do problema s proizvodnjom Teslinog Modela 3 i tužbi, zbog čega ne spava noćima i koristi tablete koje ga drže budnim, što utječe i na njegovo psihičko stanje.

Šef Tesla sada ima, čini se, barem jednu brigu manje jer je ovog tjedna na federalnom sudu u San Franciscu odbačena tužba koju su protiv njega i Tesle podigli dioničari koji tvrde da ih je šef kompanije prevario i iznio im lažne informacije oko napretka proizvodnje Modela 3. Treba napomenuti kako se ovdje ne radi o tužbama koje su nedavno protiv Muska podigli investitori nakon njegove najave o delistiranju Tesle s burze, već o starijoj tužbi vezanoj uz Model 3.

U odbacivanju tužbe sudac Charles Breyer rekao je kako prema zakonima o vrijednosnim papirima i burzi ne može kazniti kompanije koje nisu ispunile zacrtane ciljeve te je napomenuo kako dioničari koji su podigli tužbu mogu do kraja rujna podnijeti žalbu na njegovu odluku. Tužbom dioničari tvrde kako su Musk i Tesla bili svjesni da će proizvodnja automobila biti manja od najavljenih 5 tisuća komada tjedno kako su najavljivali prilikom predstavljanja Modela 3 tako da su namjerno širili lažne informacije.

No, u Tesli tvrde da te planove nisu mogli ispuniti zbog neočekivanih problema u proizvodnji na koje su naišli i koje su tek nedavno uspjeli riješiti pa su s velikim zakašnjenjem ipak uspjeli ostvariti cilj proizvodnje 5 tisuća Modela 3 tjedno.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Elon Musk s ovim teškim iskustvom koje je imao s proizvodnjom Modela 3 biti pažljiviji s najavama o proizvodnji kamiona i Roadstera, iako je jasno kako potražnja za ovim vozilima neće biti niti približno velika kao što je za Modelom 3.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti