Jedan od suosnivača Adobe Systemsa i jedan od sukreatora popularnog formata dokumenata, PDF-a, John Warnock, preminuo je u 83. godini.

Kako su priopćili iz Adobe Systemsa, ovo je tužan da za industriju kojoj je bio inspiracija desetljećima.

Warnock je u suradnji s dr. Charlesom Geschkeom osnovao Adobe 1982. godine. Dvojac je koju godinu nakon toga izmislio program Adobe PostScript, za koji je tvrtka tad rekla da je revolucionarna tehnologija koja je potaknula revoluciju u izdavaštvu.

Njegova vizija i strast omogućili su Adobeu da osmisli revolucionarne inovacije kao što su Ilustrator, PDF i Acrobat, Photoshop te Premiere pro, čime je definirana era desktopa i omogućen razvoj kreativnosti za milijune ljudi, poručili su iz Adobea.

Tijekom života za svoje je uspjehe Warnock nagrađen brojnim nagradama, među kojima je američka Nacionalna medalja za tehnologiju i inovaciju, ali i nagrade društva IEEE te Markonijeva nagrada za njegov rad na području informacijskih znanosti i komunikacija.

Utjecaj njegovih inovacija je nemjerljiv, ali njegov nesalomljivi duh, strast i uvjerenje da je nužno izgraditi tvrtku sa snažnim vrijednostima ostavio je trag na svima nama, poručili su iz Adobea.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju